Wouter over zijn traineeship bij Essity Hoogezand

Wouter-trainee-Essity_Hoogezand
rubriek: werken bij Essity

Sinds 1 april 2023 werkt Wouter Welling als trainee bij Essity Hoogezand. Voor hij bij Essity kwam heeft hij de middenkader-opleiding Engineering gedaan, gevolgd door HBO Elektrotechniek. Heel verrassend is zijn opleidingstraject niet: “Toen ik jong was had ik al een passie voor techniek. Als er thuis wat kapotging, wilde ik het apparaat het liefst meteen uit elkaar schroeven om te zien hoe het in elkaar stak.”

“Die passie heeft de keuze voor mijn studies bepaald. Dat ik bij Essity ben gaan werken, heeft te maken met de verhalen van vrienden, die ook bij Essity werken. Daardoor werd mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik heb een rondleiding in de fabriek gekregen en de schaal van de productie, de technologie en de visie op equipment ownership, maakte dat ik enthousiast werd. In de functie van proces engineer ben je niet alleen maar met techniek bezig, maar ook met mensen. Die combinatie maakt het extra interessant voor mij, waardoor ik besloot te solliciteren.”

De route naar Process Engineer

Wouter is in april 2023 gestart met een traineeship. “Zo’n traineeship is verdeeld in blokken,” legt Wouter uit. “Wat je precies doet en leert in deze blokken verschilt per periode. In de eerste periode heb ik als operator meegewerkt, daarna waren de blokken gericht op Total Productive Maintanance- scholing en het leren van de basisprincipes rondom de productie. Ik heb inmiddels mijn traineeship afgerond en ben in januari gestart als Process Engineer.”

“Op dit moment zijn we bezig met een switch naar ‘Operator Centric Approach’. Het doel van dit programma is om de kennis en ervaring van onze operators maximaal in te zetten voor het  verbeteren van onze productie. Een operator is bij ons Equipment Owner. Dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor een deel van de productielijn. Een Equipment Owner kent dat deel van de productielijn als z’n broekzak. Bij een (ver)storing overlegt de Process Engineer met de Operator wat de volgende verbeterstappen moeten zijn. In het verleden verliep dat top-down, de Process Engineer vertelde wat er moest gebeuren, maar dat past niet meer bij de huidge organisatie. Een van de veranderingen, ten gevolge van de nieuwe visie, is dat wij bij de overdracht van diensten nu werken met het POS-systeem (phenomenon observation sheet). In plaats van het omschrijven van werksituaties in woorden, die noodzakelijk zijn voor een goede overdracht, tekenen wij nu de situatie in het POS. Dit werkt beter in de communicatie en geeft nieuwe inzichten, dat maakt het werk superinteressant.”

“Ik ben nu meer dan een jaar student-af en gewend aan het werkende leven. Dat bevalt me goed. Ik merk dat het leren niet is gestopt en dat ik mij hier blijf ontwikkelen. Waar het toe gaat leiden weet ik nog niet, maar ik ben ambitieus en hoop mijn carrière hier verder te ontwikkelen.”

Meer weten over Essity en de werkmogelijkheden? Kijk op www.essity.nl/werken-bij-essity-in-nederland.    

Deel dit artikel