Maud-Technisch trainee-Essity Gennep

Tweejarig traineeship Essity kent individuele invulling

rubriek: werken bij Essity

Maud Meijer is na haar bachelor Healthcare Engineering en een master Gezondheidsinnovatie, nu trainee bij Essity in Gennep. Als trainee volgt zij een programma van ongeveer twee jaar, dat haar opleidt tot een functie in de techniek. 

“Bij Healthcare Engineering is het de bedoeling dat je een brug slaat tussen de zorg en techniek. Die liefde voor techniek zat er bij mij dus altijd wel in”, aldus Maud. “Met Gezondheidsinnovatie kies je echt voor de zorg. Hier kwam ik erachter dat de zorgsector minder bij me past. Later vielen de puzzelstukjes op zijn plek: het is de combinatie tussen techniek en de mens die mij aanspreekt.”

Proeven van techniek       

Op het moment dat Maud zich na haar master afvroeg wat ze verder wilde gaan doen, kwam er een advertentie voor een traineeship bij Essity Gennep voorbij. Maud: “Je kunt dan in een periode van ongeveer twee jaar proeven van alle verschillende aspecten van de techniek in een high-end productieomgeving. Ik twijfelde nog wel even vanwege mijn achtergrond, maar bij Essity waren ze juist blij met iemand die niet de standaard achtergrond heeft. Dat gaf me wel vertrouwen.” 

“Het traineeship bestaat uit vier fases van ongeveer een half jaar. In de eerste fase van het traineeship gaat het om het waarborgen van de (vastgelegde) standaarden. De tweede fase gaat om het coachen op die standaarden en in de derde fase ga je je concentreren op het ontwikkelen van de standaarden. In de vierde fase ga je jezelf voorbereiden op de uitstroom in een functie die bij jou past.”

“Alleen de eerste fase staat voor iedereen vast. Je werkt dan als operator in de vijfploegendienst aan een machine. Dat is misschien in eerste instantie niet meteen wat je je bedenkt als je klaar bent met je opleiding, maar ik vind het oprecht heel erg waardevol. Ik heb, denk ik, tot nu toe van die fase het meest geleerd. Je leert hoe het is om op de vloer te staan en hoe het is om in een team te werken, om te ervaren waar je tegenaan loopt.”

Prettig ontvangen

“In het begin twijfelde ik nog een beetje aan het werken in een productieomgeving, maar na een paar weken wist ik wel dat ik een goede keuze had gemaakt. Ik werd heel prettig ontvangen én opgevangen. De sfeer was top en je komt in een vast team terecht, met een mentor op wie je altijd kunt terugvallen.” 

“Na het eerste half jaar kreeg ik de kans om in mijn tweede fase een nieuwe functie vorm te geven: Trainer Operations. De bedoeling is daarbij dat je specifiek traint op (werk-)processen. Een van de dingen die ik in deze rol heb gedaan, is het mede-ontwikkelen van een training om de mentoren op een hoger niveau te krijgen.”

In de derde en vervolgens ook de vierde fase heeft Maud de rol van Area Leader vervuld, leidinggevende aan een machinelijn: “Momenteel zit ik in de afronding van mijn vierde fase. Weer als Area Leader dus, maar nu bij een andere lijn dan in de derde fase. Hiermee heb ik gevonden wat ik leuk vind om te doen. Binnenkort hoop ik het traineeship succesvol af te sluiten en uit te stromen in deze functie.”

Meer weten over Essity en de werkmogelijkheden? Kijk op www.essity.nl/werken-bij-essity-in-nederland.   

Deel dit artikel