Technisch Operator Jur de Kievit voelt zich prima op z’n plek bij Essity Gennep

 “Ik ben een Topper, zoals ze dat hier zeggen. Dat staat voor Technisch Operator.” Aan het woord is Jur de Kievit, medewerker van Essity in Gennep. Bij Essity worden essentiële hygiëneproducten gemaakt onder bekende merknamen als Edet, Tork, Libresse, Leukoplast, Tempo en Tena. In Gennep worden de incontinentieproducten van Tena vervaardigd. En Jur is dus een van de ongeveer 230 medewerkers die daaraan bijdraagt. 

“Ruim drie jaar geleden ben ik begonnen als POP, POP 3.0, om precies te zijn. Dat staat weer voor Process Operator, dat kun je zien als de aanloop naar de functie van Technisch Operator. In deze functie ben ik aan de lijn de technische man. Ik sta op de afdeling Slip en werk in een team van drie, met een collega die ook Topper is en met een collega die Recourse Operator is. Ja inderdaad, een Ropper.”  In Gennep wordt in 5-ploegendienst gewerkt, dus per etmaal spreek je hier over vijf keer drie operators die verantwoordelijk zijn voor een productielijn. 

Troubleshooten

“Aan de machine zijn we verantwoordelijk voor de kwaliteit van de producten,” vervolgt Jur. “Maar we moeten bijvoorbeeld ook de grondstoffen bestellen en uiteraard zorgen dat de machine technisch in orde is. Het werk is heel afwisselend. Een deel valt onder de reguliere werkzaamheden, maar daarnaast moet je ook troubleshooten. Persoonlijk vind ik dat het leukste van het werk: uitzoeken wat er is gebeurd en dat oplossen. Niets mooier dan een machine die goed draait.”

“We kunnen natuurlijk altijd hulpteams om ondersteuning vragen, bijvoorbeeld de collega’s die in het elektrische deel van de machine gespecialiseerd zijn. Die werken ook in vijf ploegen, dus die zijn altijd paraat. Die ploegendiensten vind ik trouwens wel prettig. Twee vroeg, twee laat en twee nachten werken, daarna ben je vier dagen vrij. Als ik het tegen vrienden vertel, fronsen ze soms hun wenkbrauwen, maar ik vind het heerlijk. Voorlopig hoef ik geen 9-tot-5-baan.”   

Equipment ownership

“Ik vind het fijn om in beweging te zijn. Je moet je hoofd erbij houden, maar je werkt ook met je handen. En per dienst loop ik ergens tussen de 10.000 en 15.000 stappen, dat vind ik ook fijn. Die machine is echte high tech van zo’n 20 tot 30 meter lengte waarvoor je verantwoordelijk bent. We zijn nu ook gestart met Equipment Ownership. Dat gaat nog een stukje verder, dat is een mooie ontwikkeling omdat je kennis van jouw deel van de machine nog dieper gaat.”

“Ik zit hier wel goed,” concludeert Jur tevreden. “Maar binnen Essity zijn er wel mogelijkheden om door te groeien. Ik zou bijvoorbeeld Procestechnician kunnen worden, of Process Engineer. Maar voorlopig ga ik nog geen stappen zetten. Met het Equipment Ownership kan ik voorlopig wat betreft extra kennis opdoen nog wel even vooruit.” 

Deel dit artikel