Bram - Mechanisch monteur Essity Cuijk

Bram is mechanisch monteur bij Essity in Cuijk

rubriek: werken bij Essity

Bram (27) heeft in zijn relatief korte werkzame leven van verschillende werkterreinen geproefd. Als mechanisch monteur bij Essity in Cuijk lijkt hij voorlopig zijn droombaan gevonden te hebben: “Ik repareer alles waar geen draad aan zit.”

In Cuijk (eigenlijk: Katwijk) staat een van de vier Nederlandse fabrieken van Essity. In deze vestiging wordt door ongeveer 230 medewerkers papier gemaakt dat vervolgens wordt verwerkt tot tissue-producten als toiletpapier, keukenpapier en servetten, met name voor de industrie, groothandels en ziekenhuizen.    

Gevonden wat echt bij me past

“Ik ben begonnen via de BBL, bij een bedrijf in de afsluitertechniek, dat reparaties en onderhoud doet aan stoomkleppen en dergelijke, bij energiecentrales en zuiveringsinstallaties. In totaal heb ik daar zes en een half jaar gewerkt. Daarna ben ik bij een steenfabriek aan de slag gegaan. Daar werkte ik in twee ploegen, overdag en ‘s avonds, maar dat beviel me niet. Het liefst werk ik overdag en ben ik ’s avonds vrij. Dat kon ik bij een bedrijf in landbouwmachines. Na daar anderhalf jaar gewerkt te hebbe merkte ik dat ik toch op zoek wilde naar iets anders en toen kwam Essity op mijn pad. Toen ik hier eenmaal was geweest, was het snel rond.” 

“Ik kende wel de merken die hier worden gemaakt, zoals Edet en Tork, maar de naam Essity zei me niks. Het bevalt me hier in ieder geval erg goed. In een team van drie man werken we aan één machinelijn, met een collega die het elektrische gedeelte voor zijn rekening neemt en onze chef, die voor de planning zorgt, maar bijvoorbeeld ook voor de contacten met leveranciers. De sfeer onderling is prima. Je hebt hier veel eigen verantwoordelijkheid. In het begin vond ik dat wel eens lastig, want dat was ik niet gewend, maar nu vind ik dat ik juist erg prettig. Ik heb wat dat betreft de smaak wel te pakken.”

Zelfstandigheid en kansen

“Dat is hier wel anders dan bij de meeste bedrijven, is mijn ervaring. Er wordt veel zelfstandigheid van je verwacht. Als je graag een opdracht wil van je manager zonder dat je zelf hoeft na te denken, dan zit je hier verkeerd.”    

“Wat ik hier heel stimulerend vind, is dat je binnen Essity veel mogelijkheden krijgt, kansen om beter te worden in je vak, of om door te groeien. Ik zit ook in een TOP-traject, waarvoor ik operators lesgeef in pneumatiek. Dat hoort eigenlijk niet bij mijn werk, maar toen mij gevraagd werd of ik dat erbij wilde doen heb ik ‘ja’ gezegd, ik vind dat hartstikke leuk.”

Meer weten over Essity en de werkmogelijkheden? Kijk op www.essity.nl/werken-bij-essity-in-nederland.    

Deel dit artikel