Tork minimaliseert CO2-impact

Rubriek: Duurzaamheid

Nike Derks – Zeist | Vanaf mei 2023 biedt Essity 27 bestaande Tork dispensers in Europa (exclusief Frankrijk) aan met een CO2-neutrale* certificering. De CO2-uitstoot van deze dispensers wordt verminderd en gecompenseerd gedurende de gehele levenscyclus** – van grondstof tot einde levensduur.

Maximaliseer hygiëne, minimaliseer de CO2-impact

Gereduceerde en gecompenseerde CO2-uitstoot

Alle Tork CO2-neutrale dispensers worden geproduceerd door gebruik te maken van gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit. Om CO2-neutraal te worden, is de resterende CO2-uitstoot gecompenseerd door investeringen in klimaatprojecten, in samenwerking met de geverifieerde organisatie ClimatePartner.

Zinvolle CO2-compensatie

Voor de compensatie werkt Tork samen met ClimatePartner, een lid van de International Carbon & Offset Alliance. Zij accepteren alleen projecten met betrouwbare standaarden zoals de Verified Carbon Standard (VCS), de Gold Standard, en het Clean Development Mechanism (CDM). www.climatepartner.com

Klimaatprojecten voor mensen en planeet

De CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met gecertificeerde en regelmatig gecontroleerde projecten. Van het leveren van schoon drinkwater in Cambodja tot het beschermen van bossen in Indonesië. En investeren in energiezuinige fornuizen in India in combinatie met het inzamelen van plastic*** dat langs stranden gevonden wordt.

Duurzaam hygiënebeheer

Tork producten en diensten helpen de impact op mens en planeet te verminderen. We richten ons op belangrijke onderwerpen die ertoe doen, voor uw bedrijf, uw klanten en voor ons. Van gecertificeerde vezels tot hernieuwbare verpakkingen en recyclingprogramma’s zoals Tork PaperCircle®. We richten ons ook op mensen, met toegankelijke en gebruiksvriendelijke hygiëne voor iedereen.


* Gereduceerd met gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit en gecompenseerd met klimaatprojecten

** Exclusief vullingen

*** Compenseert de CO2-uitstoot niet

Deel dit artikel