Roderik Bulte nieuwe HR-directeur Benelux

René Zonneveld (extern)  |  Het is niet gebruikelijk dat we in de Absorber mensen voorstellen die net in dienst zijn getreden, maar de uitzondering bevestigt de regel. Nadat de positie van HR-directeur Benelux zo’n driekwart jaar vacant is geweest, is Roderik Bulte sinds 17 augustus de nieuwe man op die plaats. 

De geboren Fries Roderik is wat je zou kunnen noemen ‘een HR-man in hart en nieren’. Dat blijkt al uit zijn studie HRM in Groningen, die hij na de middelbare school deed. Daarna volgden HR-managementbanen bij onder andere Century Autogroep (Dealer Groep Pon B.V.), Yacht en Friesland Campina. Voor zijn komst naar Essity was hij HR-manager bij het Zwitserse Givaudan, een producent van geur- en smaakstoffen. 

“Daar heb ik met heel veel plezier gewerkt,” zegt Roderik, “maar na negen jaar in lokale en internationale rollen vond ik het tijd voor iets nieuws. Een van de dingen die me aantrok in het werken voor Essity is dat het – ook – business-to-consumer is. Je hebt met bekende merken van doen. Bij Givaudan was daarvan geen sprake, dus dat maakt dit wel een spannende stap. En ik vind het belangrijk dat we bij Essity concrete producten maken, dat er fabrieken zijn. Een wereld die alleen uit dienstverlening bestaat, zoals bij banken of accountantskantoren, trekt me wat minder aan.”

“Ik zit nog in mijn wittebroodsweken, ik wil vooral heel veel rondkijken en luisteren om me een goed beeld te kunnen vormen. Ik ben sowieso niet iemand die binnenkomt met een air van ‘hier ben ik’. Essity is een bedrijf met een rijke historie, het zit op alle terreinen goed in elkaar en de start voelt tot nu toe goed. Ik woon en werk centraal in het land en dat maakt het makkelijk voor me om alle vestigingen te bezoeken. Ik wil daar regelmatig mijn gezicht laten zien, ik geloof niet in werken puur vanuit je eigen kantoor of huis, je wilt toch mensen ontmoeten en verbindingen maken. Verder hoop ik dat ik door een frisse blik hier iets kan toevoegen.” 

De 40-jarige Roderik woont in Soest, met zijn vrouw en twee kinderen. Naast zijn werk en gezinsleven slaat hij graag een balletje op de tennisbaan en hanteert hij de stick op het hockeyveld.  

Deel dit artikel