Na een 2-jarig traineeship bij Essity Gennep lag de wereld voor Robbert open

Dit artikel verscheen eerder in het huis-aan-huisblad de MaasDriehoek, in de regio Gennep. In het kader van de regionale bekendheid en het vervullen van huidige en toekomstige vacatures zoeken we in Gennep op verschillende manieren publiciteit. Het publiceren van artikelen is er een van. 

Robbert

Veel mensen hebben graag werk in hun eigen omgeving, maar zijn tegelijkertijd graag internationaal bezig. Robbert (31) heeft bij Essity die combinatie gevonden. Hij werkt in Gennep, maar heeft tegelijkertijd werk dat grenzen letterlijk overstijgt. Dat vraagt om nadere uitleg. 

Na de middelbare school koos Robbert voor een opleiding werktuigbouwkunde in Heerlen. Daarna studeerde hij in Delft Technische Bestuurskunde. De mogelijkheid om bij Essity in Gennep een traineeship te doen sprak hem erg aan en zo kwam hij 7 jaar geleden in Gennep terecht. “Je volgt dan een tweejarig programma waarin je kennis maakt met alle facetten van het bedrijf. Je kunt daarna je keuze maken en je verder specialiseren.” 

Verschillende functies

“Na het traineeship heb ik 5 jaar in verschillende functies gewerkt en me steeds verder kunnen ontwikkelen”, vertelt Robbert. “Eerst als Process Engineer met daarbinnen een project als Initiative Engineer, en vervolgens als Factory Project Leader. Ja, die functienamen zijn misschien abracadabra voor een buitenstaander, maar dat komt doordat we een internationaal bedrijf zijn en functienamen wereldwijd hetzelfde zijn.”     

Maar Robbert is er nog niet, als hij zijn flitsende carrière beschrijft: “Vanwege de komst van de nieuwe productielijn (Leap8) in Gennep, werd ik daarna Operation Integration Leader. In die functie ben je verantwoordelijk voor de integratie van een nieuwe machine in de fabriek. Maar die klus was ook eindig, want de machine draait nu volop. Voor mij was dat eind 2021 het moment om op zoek te gaan naar een nieuwe stap. Maar wel binnen het bedrijf, want de technische uitdagingen en de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen zijn bij Essity – met wereldwijd 46.000 medewerkers en aanwezigheid in 150 landen – enorm.”   

Internationaal werken

Daarmee komen we aan bij de huidige functie van Robbert, Technology Area Manager. “Ik val nu onder de internationale afdeling Technology. Waar het op neerkomt is dat ik verantwoordelijk ben voor de techniek die we wereldwijd gebruiken om incontinentie producten te maken. R&D komt met een idee om producten te verbeteren, ik zorg ervoor dat het hier technisch mogelijk wordt. Daarnaast houd ik me bezig met de langetermijnstrategie voor het machinepark en daarvoor werk ik internationaal veel samen. Zo proberen we te bepalen hoe de toekomst van de markt er uitziet, en wat we aan techniek nodig hebben om dat te realiseren.”  

“Essity is een Zweeds bedrijf en dat merk je aan de cultuur. Het is voor mij een van de redenen om hier te blijven. Het is een platte organisatie, met prettige, informele omgangsvormen. Tegelijkertijd is het een dynamische organisatie waarbinnen je zelf je functie en carrière vorm kunt geven. Je moet wel zelf initiatief tonen, dan zijn er volop kansen.”  

 


Kijk voor meer informatie ook op werkenbijessity.nl


 

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel