Geen Wandelvier, maar Wandeldriedaagse 2022

Birgitte de Groot – Cuijk  |  Op 17 juli 2022, de zondag vóór de Vierdaagse, was het al ontzettend warm. We zijn vanuit Cuijk op de fiets naar de Wedren gegaan om de polsbandjes op te halen. Daar hoorden we dat het maandag héél warm zou worden en dinsdag, de 1ste dag van de Vierdaagse, met nog hogere temperaturen, zelfs tot 40°. Daarom werd die eerste dag – de Dag van Elst – geschrapt.

Een 3-daagse dus deze keer!

Door de warmte hebben we weinig geslapen, maar toch ging op woensdag om 03:00 uur de wekker om op tijd op de Wedren te starten voor de 40 km. De trein was gelukkig op tijd en we konden mooi doorlopen naar de Wedren. Het was bij de start al 25°, het werd toch nog een zéér warme dag, de dag van Wijchen. Het laatste stuk door Beuningen, Weurt en Nijmegen was daardoor wel zwaar en afmattend. Mooi dat er weer mensen langs de kant stonden die er een feest van maakten voor de wandelaars. 

Aankomst na de Dag van Wijchen (Birgitte en partner)

De 2e dag, donderdags, ging door Mook, Milsbeek en Groesbeek. Eerst een beetje regen, daarna meer en nog méér. Van Groesbeek tot Nijmegen is het niet echt droog geworden. De (wandel)temperatuur was wel goed te doen. Echter, als gevolg van dat natte weer ontstond er helaas wel meer blarenleed.

Dag van Groesbeek (de 7 Heuvelen)

De 3e dag, vrijdags, door Cuijk. Heerlijk wandelweertje, prima begin van de dag dus. De blaren waren afgeplakt en met enkele paracetamolletjes redden we het wel. We kwamen ook nog enkele Essity-collega’s uit Gennep tegen, waar we nog een stukje mee opliepen. Erg gezellig! 

Na de pontonbrug in Cuijk werden we deze keer ook door de boeren op gladiolen getrakteerd.

Dag van Cuijk (Pontonbrug over de Maas)

 

Natuurlijk werden de toiletwagens weer voorzien van toiletpapier gesponsord door Essity Cuijk.

 

Zoals elk jaar bleek de Via Gladiola in Nijmegen weer erg lang en druk, maar door het enthousiasme van het publiek geweldig om er doorheen te lopen. De burgemeester en de marsleider stonden er nog fris bij en deelden uiteraard ook nog gladiolen uit.

Via Gladiola

 

Na ontvangst van het Vier(Drie)daagse kruisje bleef het nog lang gezellig op de Wedren!

Deel dit artikel