ReSer: klaar voor gebruik

Frans Toonen met een pak servetten bij ReSer

Frans Toonen – Cuijk  |  In Cuijk is de nieuwe XpressNap servetten machine ‘ReSer’ na een moeizame opstartfase eindelijk klaar voor gebruik! Alle machines en randapparatuur zijn succesvol geïnstalleerd, de operators zijn getraind en nog nooit eerder hebben we bij een nieuwe machine zoveel standaarden al op orde gehad.

De technische installatie van de machine op de vloer is nagenoeg vlekkeloos verlopen, de opstart daarentegen kende  wat tegenslagen. Voornamelijk de kwaliteit kreeg niet de puntjes op ‘i’ waar we eigenlijk naar op zoek waren. Wat dit project extra lastig maakte, was dat we vanwege COVID-19 niet fysiek de RFS-test (Ready For Shipment) hebben kunnen bijwonen, en dus ook geen 100% vergelijking hadden van de kwaliteit die de machine eerder kon laten zien.

Uiteindelijk, na 3 maanden systematisch werk en dagelijks overleg met de leverancier hebben we de machine en het proces onder controle gekregen. Dit was niet mogelijk geweest zonder de onvermoeibare inzet van alle interne en externe projectleden. Er zijn veel lange dagen gemaakt, maar dit betaalt zich terug in de kennis en ervaring die we nu al met de machine hebben. Toen we eenmaal de PAT (Product Acceptatie Test) behaald hadden en overgingen op reguliere productieruns, zagen we ook snel een mooie opwaartse trend in de ME (Machine Efficiency) en een dalende trend in het aantal ongeplande stops. Op dit moment is het nog wachten op meer productievolume, dat ook vanwege COVID-19 vertraging heeft opgelopen. Maar wanneer dit komt, zijn we er in Cuijk met man en machine klaar voor!

Deel dit artikel