Nieuwe ondernemingsraad Zeist geïnstalleerd

Marian Bron – Zeist  |  Sinds lange tijd zijn er eind juni dit jaar weer verkiezingen gehouden voor de nieuwe bezetting van de Ondernemingsraad in Zeist. En vanaf september is het een feit: de nieuwe Ondernemingsraad in Zeist is geïnstalleerd.

In de aanloop naar de verkiezingen werden er vanuit de Kiescommissie bestaande uit Monique Buskens (HMS), Ellen van Reenen (PH) en Marian Bron (HMS) verschillende informatiesessies via Skype gehouden, waarbij onder andere kort werd toegelicht wat een Ondernemingsraad zoal doet, hoe de opzet van de verkiezingen was, hoe je je kandidaat kon stellen en hoe de zetelverdeling per businessunit is. De belangstelling voor de infosessies was groot, er zijn zelfs op verzoek nog extra sessies ingepland.

Uiteindelijk hebben zich veel collega’s kandidaat gesteld, waardoor het aantal beschikbare zetels voor de verschillende businessunits al snel gevuld was en voor de businessunit HMS zelfs meer kandidaatstellingen binnenkwamen dan het aantal beschikbare zetels toeliet. Daarom hebben de collega’s van HMS kunnen stemmen op hun afvaardiging in de Ondernemingsraad Zeist via een anonieme online stemming eind juni. En de respons was groot: ruim 78% van de mensen die mochten stemmen, heeft daaraan gehoor gegeven! Zodra de uitslag hiervan bekend was, is iedereen in Zeist hierover via mail geïnformeerd en daarmee kon na de zomervakantie de nieuwe samenstelling van de Ondernemingsraad aan de slag.

Helaas betekende dit tevens het afscheid van de vertrekkende leden Monique Buskens (HMS) en Gertjan Haandrikman (HMS). Wij willen hen hierbij nogmaals bedanken voor hun enorme inzet voor de Ondernemingsraad Zeist in de afgelopen jaren. Matthijs Pouwels heeft na behoorlijk wat jaren voortreffelijk voorzitterschap, waarvoor grote dank, deze functie overgedragen aan de nieuwe voorzitter Marian Bron (HMS) en Christine Voorma (CG) vervult vanaf nu de rol van vice-voorzitter. En daarmee is de nieuwe Ondernemingsraad Zeist compleet en staan we te trappelen om voor alle werknemers in Zeist de komende drie jaar de belangen te behartigen.

Dus heb je een vraag, aarzel niet om ons te contacten. Dat kan via or.zeist@essity.com of je kunt een van de OR-leden apart benaderen, zie hieronder nogmaals de nieuwe samenstelling van de Ondernemingsraad op een rij:

Namens de BU HMS: Marian Bron (voorzitter), Johan van der Ploeg en Samantha Verboom

Namens de BU GOPS: Edwin Blom en Pascale van den Berg

Namens de BU PH: Ellen van Reenen en Eva Schoeren

Namens de BU CG: Christine Voorma (vice-voorzitter)

Namens de samengestelde groep Global Manufacturing, Group Functions en Global Brand, Innovations and Sustainability (GBIS): Matthijs Pouwels


Jaarverslag 2019:

Wil je het jaarverslag 2019 van de OR Zeist lezen? Klik hier om de pdf (1 pag.) te openen.


 

Deel dit artikel