Leren op de Essity Manufactory Academy

Bart Smulders

Bart Smulders – Cuijk  |. Binnen Essity bestaan er diverse manieren om meer te leren over de verschillende processen die we in de fabriek gebruiken. Veel nieuwe process operators volgen een scholing via het ROC, dit om een beter inzicht te krijgen in de basisprincipes van de processen. Het overgrote deel van de vaardigheden die we in de papierfabriek onder de knie moeten krijgen zijn specifiek voor site Cuijk, dus dit aanleren gebeurt tijdens het werken. Maar om inzicht te krijgen en je verder te verdiepen in het hoe en waarom iets gebeurt, is het een voordeel om de basis goed te kennen.

Ikzelf heb een combinatie van Vapro B en ROC-process operator B gedaan. Dit helpt me nu ook nog dagelijks in mijn werkzaamheden als process leader PM4. Om de processen beter te begrijpen en eventuele (ver)storingen te voorkomen of op te lossen is het essentieel om de theorie te begrijpen.

Om nog dieper in te gaan op de echt papierfabricage-specifieke zaken, maken we in de papierfabriek ook nog gebruik van de Manufacturing Academy. In de MA zijn veel onderwerpen terug te vinden die iedereen kunnen helpen hun kennis te vergroten, maar ook om verbeteringen in het proces door te voeren.

De onderdelen van MA zijn gesplitst in De-inking en Papermaking. Enkele onderwerpen zijn: Showering (de flow van water via spraybars etc. in de papiermachine), Yankee doctoring and blades (de afstelling van schaven), maar bijvoorbeeld ook Bleaching (het bleekproces binnen de afdeling De-inking). Tevens zijn er onderwerpen als Centerlining en CIL (Cleaning Inspection and Lubrication). Voor ons als Papermill-Staf zijn er 4 onderwerpen binnen MA als jaarlijks target gesteld.

Men kan de Manufacturing Academy op verschillende niveaus volgen en de toetsen worden “online” afgenomen door een expert werkzaam binnen Essity. Manufacturing Academy is voor iedereen toegankelijk.

Dus… als je het leuk vindt je verder te verdiepen in de processen waar we dagelijks mee te maken hebben, dan kan dat natuurlijk altijd!

Deel dit artikel