Global Health & Safety Week 2020 Hoogezand

Frank Pörteners & Frans Cairo – Hoogezand  |  De Global Health & Safety Week 2020 is maandag 7 september van start gegaan. Door de COVID-19 maatregelen is de invulling van de GHSW anders dan we gewend zijn. Ook tijdens de Global Health & Safety Week is het noodzakelijk om de 2 meter afstand en de overige basis- en hygiënemaatregelen te respecteren. Om die redenen is er dit jaar in Hoogezand geen ontvangstcomité bij de poort, geen gezamenlijke kick-off en geen Safety-markt.

Wel staat dit jaar tijdens de GHSW ook het thema GEZONDHEID centraal. Onze centrale organisatie heeft hiervoor een sterke campagne gelanceerd rond het onderwerp gezondheid met allerlei activiteiten om te werken aan duurzame gezondheid en welzijn.

En dan VEILIGHEID; NIETS IS HET WAARD OM LETSEL VOOR OP TE LOPEN. We blijven het herhalen en in deze GHSW willen we dat nog weer extra benadrukken!

We besteden onder andere aandacht aan het gedragselement ten aanzien van veiligheid. Zo willen we naar “Bewust Veilig” als één-na-laatste stap richting het uiteindelijke doel van “Onbewust Veilig”. In deze laatste fase heb je niet eens meer door dat je veilig werkt, net zoals “links-rechts-links gekeken, dan pas oversteken” of wanneer je de gordel omdoet voordat je gaat autorijden. Een automatische veilige handeling/actie.

Vanuit Hoogezand hebben we deelgenomen aan de Let’s FACE it …. Wear a mask! campagne, die vanuit Essity Global is georganiseerd. Dat heeft al leuke selfies opgeleverd.

Daarnaast hebben we dit jaar weer een Veiligheidskrant uitgebracht met daarin allemaal aa veiligheid en gezondheid gerelateerde artikelen maar ook een indrukwekkende bijdrage van onze Hoogezand-collega Jan Sterken, die herstellende is van het coronavirus.

Een veilige werkplek creëer je zelf, samen met je collega’s. En laten we er ook samen aan blijven werken om elkaar aan te spreken op risicovolle gedragingen om zodoende elke dag weer gezond naar huis te kunnen gaan. Niets, maar dan ook niets, is het waard om letsel voor op te lopen.

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel