Coronaproof Hippisch Festijn Grave

Richard van Raay – Zeist  |  Hippisch Festijn Grave is een jaarlijks outdoor paardenevenement in Noordoost-Brabant. Drie dagen lang zijn er spring- en dressuurwedstrijden waaraan vele honderden ruiters deelnemen. Het evenement vindt jaarlijks plaats in het laatste weekend van juni, van vrijdag tot en met zondag, maar door de corona ontwikkelingen kon dat niet doorgaan.

De organisatie koos echter voor een nieuwe datum en ontwikkelde een coronaproof concept dat goedgekeurd werd door de gemeente. Het terrein moest voldoen aan de coronavoorschriften. Alles werd zo ingedeeld dat de 1,5 meter afstand kon worden gewaarborgd en je moest op verschillende plaatsen je handen kunnen desinfecteren. Mijn dochter is lid van de paarden- en ponyvereniging ’t Raamdal die het evenement organiseert. Men wist dat ik bij ‘Tork’ werk en in samenspraak met Verkoop werd er een aantal standaard dispensers ter beschikking gesteld. Daarvoor hartelijke dank.

In het weekend van 18, 19 en 20 september namen er meer dan 900 ruiters deel. Een bijzondere editie, onder ideale weersomstandigheden. Het terras zat vol en men hield zich goed aan de coronamaatregelen. Het was een succes, ook voor mijn dochter.

Zoals aangeven wordt het jaarlijks georganiseerd in het laatste weekend van juni. De zondag van het Hippisch Festijn Grave is bij uitstek de dag van de bezoeker. Paardensport op hoog niveau, diverse stands waar van alles te beleven is, verschillende kinderactiviteiten en leuke demonstraties. Sportieve hoogtepunten zijn de kür op muziek en als afsluiter, het ultieme hoogtepunt van drie dagen paardensport: de spectaculaire derby. Tijdens de derby worden ruiters van het hoogste niveau uitgedaagd om een springparcours van één kilometer lengte af te leggen. Hierbij zullen ze naast de gewone hindernissen ook verschillende natuurlijke hindernissen, waaronder een waterpartij moeten nemen. De entree is vrij en wellicht zie ik je volgend jaar, maar dan hoop ik dat coronamaatregelen niet meer nodig zijn.

Deel dit artikel