Bijenkorven op het kantoor in Diegem dragen bij aan bijenpopulatie

Beide imkers op het dak in Diegem

Melany Kenway – Diegem  | In België leven ongeveer 360 verschillende bijensoorten en de helft daarvan wordt met uitsterven bedreigd. Een van Essity ’s doelen is om bij te dragen aan de maatschappij met onze producten maar ook door middel van de natuur. Toen het kantoor verhuisde naar de nieuwe locatie in Diegem zijn meerdere veranderingen aangebracht: waterflesjes zijn vervangen door kraanwater, er wordt gebruik gemaakt van led-verlichting, er is een afvalverwerkingsplan geïnstalleerd en we werken met een bedrijf dat gerecyclede materialen gebruikt om refurbished artikelen te maken. Tegelijkertijd is besloten om twee bijenkorven te installeren op het dak om zo een klein beetje bij te dragen aan de bijenpopulatie. Op 15 juli 2020 zijn deze op het dak van het kantoor in Diegem geïnstalleerd.

Om voor de bijen te kunnen zorgen zijn we er erg blij mee dat we op kantoor 2 imkers in het team hebben: Eric Godderie en Vincent Burhain. Zij zullen er samen bij toerbeurt voor zorgen dat de bijen het hele jaar door goed verzorgd worden. Op dit moment zijn zij er langzaamaan over na aan het denken hoe ze zich voor kunnen bereiden op de winterperiode om te zorgen dat de bijen genoeg voedsel hebben om tot de lente te overleven en dat ze geen parasieten krijgen.

Alle collega’s zijn blij met de bijen op kantoor en het is ook een mogelijkheid om iets meer over bijen te leren. En de bonus voor het personeel is natuurlijk dat de bijen honing produceren! Tot nu toe hebben ze al voor 20 kilo gezorgd.

We zijn trots om de geel/zwart gestreepte vrienden tot ons team te kunnen rekenen! Zie hieronder een erg leuk filmpje, dat een goed beeld geeft.

Deel dit artikel