Ride for the Roses: we mogen weer trots zijn!

De complete groep onderweg

Henk Noot – Zondag 15 september jl. was het weer zover, we stonden voor de 13e keer aan de start van de Ride for the Roses die dit jaar vanuit Goes werd verreden. We waren dit jaar met 50 Essity collega’s aanwezig om ons weer in te gaan zetten voor het KWF.

Om 10 uur was de start, maar voordat we konden gaan rijden werd er eerst geluisterd naar het lijflied, “The Rose” van Bette Midler! Dit is en blijft een kippenvel moment, ook na 13 keer!

We hadden bij de start het verzoek gekregen om tot na de Deltawerken als Essity groep zoveel mogelijk bij elkaar te blijven. Er was namelijk een fotograaf ingehuurd en die heeft ons op een paar strategische punten als groep op de foto gezet.

En eerlijk is eerlijk, het is een fantastisch gezicht als je met zo’n grote groep deelneemt aan dit evenement en je voor en achter je alleen maar Essity collega’s ziet!

Net zoals tijdens de voorgaande edities waren er collega’s die op de fiets richting het evenement zijn gefietst vanaf hun fabrieks-locatie. De fietsgroep uit Hoogezand is op vrijdag 13 september met 18 personen waarvan één uit Zeist, via Utrecht naar Kamperland gefietst waar ze 45 km voor Kamperland samen met collega’s uit Gennep het laatste stuk hebben afgelegd.

In het Amadore hotel Kamperduinen was het weer een fijn weerzien met onze collega’s uit Gennep, Pernis, Zeist en Cuijk die met de auto of op de fiets naar deze locatie waren gekomen. Het voelt als één familie die zich gezamenlijk inzet voor de strijd tegen kanker!

Het traditionele Chinese buffet was deze keer ingeruild voor een BBQ, maar dat smaakte na een dag fietsen ook voortreffelijk, of zoals de Groningers zouden zeggen “het kon minder”!

Zondagochtend 8.30 uur stond er een peloton klaar van 36 Essity collega’s om op weg te gaan naar Goes. Ondanks één lekke band waren we op tijd aan de start.

De grootste groep reed de 100 km en een aantal hebben de 50 km gereden. De routes waren in beide gevallen schitterend en we hebben er erg van genoten. Het mooie weer speelde hierin zeker een rol! Na afloop was er nog de gelegenheid om een hapje te eten en om afscheid te nemen van de collega’s die met de auto waren gekomen.

We willen Essity weer heel hartelijk danken, dat we ook dit jaar van de partij mochten zijn en ons in konden zetten voor het KWF en daarmee de strijd tegen kanker! Eén van onze collega’s uit Zeist stond zelfs in de top-100, van deelnemers die het meeste geld hebben ingezameld, top hoor Allardt!

Volgend jaar op zondag 27 september is de start in Assen op het TT-circuit, ben jij er dan ook bij?

 

Deel dit artikel