Nieuw Europees Center of Excellence voor Tork servetten in Altopascio, Italië

Bénédicte de Croon – Zoals eerder aangekondigd in februari 2018 in de media en op Essentials, investeert Essity in een Europees Center of Excellence voor conventionele servetten in onze fabriek in Altopascio, Italië. Hierdoor kunnen we zowel het assortiment als de supply chain voor servetten optimaliseren en bundelen we kennis en ervaring op één locatie.  Er worden 10 nieuwe servetlijnen geïnstalleerd en enkele bestaande servetlijnen van Altopascio worden verplaatst.

Investering in de toekomst

Essity laat hiermee zien te willen investeren in de toekomst van deze productcategorie van Tork om te voldoen aan de behoeften van de groeiende HoReCa doelgroepen. De laatste cijfers tonen duidelijk aan dat het HoReCa-segment een veelbelovende industrie voor de toekomst is.

Doel van het nieuwe “Center of Excellence” is het bundelen van competenties en kennis, harmonisatie van de processen en het ontwikkelen van leveringskanalen in Europa. Het zorgt voor een uitstekende productkwaliteit, flexibiliteit en ontwikkeling van onze business in andere Europese gebieden. Een ander voordeel van concentratie op één locatie: innovaties kunnen veel gemakkelijker en sneller worden doorgevoerd. Alle producten zijn nu gecertificeerd met twee erkende labels: EU Ecolabel en FSC.

Kennis en expertise omzetten in toegevoegde waarde voor onze klanten

Tork werkt hard om de veranderende eisen en de immense kracht van het groeiende HoReCa segment te begrijpen. Het merk is bijvoorbeeld in staat geweest om de kleurtrends te onderzoeken, waarop het Tork LinStyle Premium assortiment perfect werd geïmplementeerd. Eind 2017 heeft Tork een milieuvriendelijk servetgamma gelanceerd. Omdat ze van 100% gerecyclede vezels gemaakt zijn en geen bleekmiddel of toegevoegde kleurstoffen bevatten, is de kleur natuurlijk. Tork stelt ook een online tool beschikbaar voor HoReCa voorzieningen om hun eigen merk of reclameboodschap te ontwikkelen dat dan op hun servetten wordt gedrukt.

Een concurrerend assortiment

Sinds april jl. is Tork bezig met de verhuizing van de bestaande Europese productie- en verwerkingscapaciteit van conventionele servetten. Tork 1-laags Lunch onbedrukt is de eerste uit het gamma dat daar wordt geproduceerd. Het werd veel aangepast dankzij de nieuwe locatie: verbeterd uiterlijk en onderscheidend embossing​​​​​​​, comprimering van -15% voor minder opslagruimte en milieubelasting, hersluitbare verpakking voor verhoogde hygiëne en eenvoudig uitnemen. Tussen juni en september worden de Tork 2- en 3-laags Lunch servetten stap voor stap getransfereerd naar de nieuwe productiefaciliteit. Deze krijgen ook enige upgrades, zoals de nieuwe Tork Easy Handling® Shelf-Ready doos voor eenvoudige handling in magazijnen en/of schappen, intensievere kleuren en twee nieuwe kleuren volgens de laatste trends. Vanaf oktober zullen we het bedrukte Lunch assortiment lanceren, Tork Dinner en cocktail zullen volgend jaar volgen.

 

Deel dit artikel