Global Safety Week 2019 Hoogezand

Frans Cairo – Voor het 5e jaar organiseerde Essity een Global Safety Week (GSW), van 2 september t/m 6 september 2019. In deze week besteden we binnen Essity extra aandacht aan veiligheidsaspecten en maatregelen, die zijn genomen om het welzijn van medewerkers, uitzendkrachten en aannemers binnen Essity wereldwijd te verbeteren. De Global Safety Week is een initiatief om veiligheidskennis te ontwikkelen, te verbreden en om mensen bewust te maken van wat het belangrijkste is: om risico’s te herkennen en te elimineren om te voorkomen dat deze tot een ongeval kunnen leiden. In Hoogezand is ook het verbeteren van de ergonomische situatie onderdeel hiervan.

We zijn elk jaar bezig om weer een andere invulling te geven aan de Global Safety Week. Voor de zomer hebben we als managementteam al besloten om in verband met een grote productie- én kostendruk, dit jaar geen tent en andere grote activiteiten te organiseren.


Wat gaan we doen?


Aftrap Essity Hoogezand veiligheidsprogramma

Dit jaar willen we niet zozeer de WEEK benadrukken, maar wel in deze week het startsein geven aan een JAAR lang het Essity Hoogezand veiligheidsprogramma. Elke maand zullen we een onderwerp over veiligheid (Safety Topic) met jullie delen. De Safety Topics zijn in een Safety Activiteiten Kalender gebundeld die je hebt ontvangen van je direct leidinggevende.

Elke maand willen we een veiligheidsthema kiezen waarbij we met elkaar specifiek op dat ene veiligheidsthema de nadruk leggen. Meer informatie hierover is verstrekt in de GSW en zal ook de komende tijd herhaaldelijk voorbijkomen.

Scan Veilig Gedrag

Dit jaar is Essity Operations Hoogezand een van de eerste ondernemingen in Nederland die is gekwalificeerd en gecertificeerd voor een nieuwe norm ISO 45001 – Gezond & Veilig Werken.

Dit is een enorm knappe prestatie, maar het brengt ook nieuwe eisen met zich mee. Eén daarvan is het vergroten van de “medewerker participatie” op het gebied van veiligheid. Dat wil zeggen, spreken mensen elkaar aan op (on)veilig werken, worden onveilige situaties en risico’s in kaart gebracht en zijn medewerkers betrokken bij veiligheidsincidenten en wijzigingen op het gebied van veiligheid. Om dit te meten heeft het ministerie van SZW de Scan Veilig Gedrag opgesteld. Vóór 1 oktober willen wij met jullie de Scan Veilig Gedrag invullen.

En bovenal geldt voor alle dagen, alle weken, het hele jaar en komende jaren: Niets is het waard om gewond voor te raken!

Deel dit artikel