Robbert zoekt voor Essity Gennep een collega Project Leader

GENNEP – Bijna acht jaar werkt Robbert Beerens nu als Business Project Manager bij Essity in Gennep. “Ik ben altijd werkzaam geweest bij de project-afdeling.” En die afdeling pakt projecten aan van zeer uiteenlopende aard. “Dat kan variëren van een kleine aanbouw, het vervangen van een toiletgebouw, tot ingrijpende operaties als het uitbreiden van het machinepark met nieuwe productielijnen, inclusief nieuw gebouw.” Het team van zeven mensen dat de kern van de project-afdeling vormt, is op zoek naar een nieuwe collega: een Project Leader.

Grote lijnen

“De aard van de projecten die wij oppakken, wisselt dus nogal, dat maakt het werk heel boeiend.” De Project Leader gaat – zoals de naam al doet vermoeden – projecten leiden. Dat begint met het samenstellen van een projectteam, dat dus ook per situatie verschilt. Robbert: “Als projectleider moet je kunnen coördineren en je moet leiding kunnen geven, de grote lijnen bewaken. De mensen die je recruteert voor je team, hebben de specifieke kennis die nodig is. Als projectleider moet je dat op waarde weten te schatten.” 

“Er zijn anderen die zich met de details bemoeien”

Technische Bedrijfskunde

“Bij deze functie moet je affiniteit hebben met besturingstechniek en misschien een elektrotechnische of elektronische achtergrond hebben”, stelt Robbert. En als opleiding? “Technische Bedrijfskunde zou ook ideaal zijn, denk ik, dan zit je op een snijpunt tussen de technisch-inhoudelijke kant en het bedrijfskundige, organisatorische deel. Maar ook een opleiding in de Elektrotechniek, Mechatronika of Werktuigbouwkunde zou kunnen. De komende jaren verwacht ik ook steeds meer projecten die te maken hebben met digitalisering en automatisering. Maar je hoeft daarvoor geen techneut pur sang te zijn of te kunnen programmeren, er zijn anderen in het team die zich met de details bemoeien.”

Interne opleidingen

Er zijn ook internationale projecten waar je mee te maken krijgt. Essity is wereldwijd actief en het hoofdkantoor zit in Zweden. De voertaal is dan Engels, dus daarmee moet je je wel comfortabel voelen. “Dat zijn ook vaak de grotere en langer lopende projecten. Maar het is natuurlijk niet zo dat we je hier zomaar in het diepe gooien”, zegt Robbert. “De cultuur bij Essity is dat er veel ruimte is voor een inwerkperiode en voor begeleiding. Dit is ook geen bedrijf waar je direct op fouten wordt afgerekend, je wordt eigenlijk altijd wel geholpen. We hebben ook een uitgebreid aanbod aan interne opleidingen. Als je daar interesse in hebt, zijn de kansen om door te groeien volop aanwezig.”

De ideale mix

En over de werkcultuur van Essity gesproken: er is bij Essity veel aandacht voor je persoonlijke welzijn. “Ik mag Essity wel plooibaar en flexibel noemen. Zo kun je als Project Leader regelmatig thuis werken als dat beter past bij je privé-situatie. Voor anderen geldt dat ze juist liever hier werken, in plaats van thuis. Je werkt overigens doorgaans in dagdiensten, al kan het een enkele keer voorkomen dat je er ‘s avonds bij bent als iets wordt opgeleverd. Maar als Project Leader plan je dat dus zelf… ”

Ben je geïnteresseerd in een baan in de technische omgeving en wil je meer weten over Essity? Kijk dan eens op werkenbijessity.nl, of op onze corporate website essity.nl.

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel