Historie Essity Cuijk en Carnavalsvereniging De Scheresliepers Katwijk

De Carnavalsprinsen van Katwijk – Cuijk | Essity Cuijk en Carnavalsvereniging De Scheresliepers hebben een lange historie samen. De Scheresliepers komen uit Katwijk Noord-Brabant en hebben de afgelopen 50 jaar vele prinsen gehad die werkzaam zijn en waren bij de papierfabriek uit hetzelfde Katwijk, pittoresk gelegen in de oksel van de Maas. Sterker nog, met 7 prinsen die Celtona, Georgia-Pacific, SCA en Essity al die jaren hebben afgeleverd, mag de papierfabriek uit Katwijk zich hofleverancier noemen. De prinsen en adjudanten kwamen zowel uit de Papierproductie als uit de Verwerking als van kantoor. Vaak had de lijfspreuk een link met de papierfabriek waar men werkzaam was. 

Daarom is de carnavalsvereniging verheugd om de samenwerking met Essity Cuijk/Katwijk voort te zetten, zeker na de twee matige Corona-jaren. Zaterdagavond 7 januari 2023 kon er weer een nieuwe prins onthuld worden met een Essity verbintenis ….Rob Lukassen

De geschiedenis herhaalt zich. Rob treedt in de voetsporen van zijn vader en oud Essity collega Ton Lukassen. Twintig jaar geleden was het prins Ton d’n Urste en (zoon) adjudant Rob en nu in 2023 vormt prins Rob d’n Urste samen met zijn zoon, adjudant, Thomas en uiteraard Rob’s vrouw prinses Arjette de prinselijke drie-eenheid.

Dit alles met de lijfspreuk: “Deze dagen geen auto’s en papier, maar lol en plezier!”

Deel dit artikel