Uitbreiding BHV-organisatie Essity Cuijk

Laura Hendriks – Cuijk | Wij zijn trots om te kunnen melden dat we in Cuijk maar liefst 16 nieuwe enthousiaste bedrijfshulpverleners aan onze BHV-organisatie mogen toevoegen! 

Een bedrijfshulpverlener, afgekort BHV-er, draagt zorg voor de daadwerkelijke bedrijfshulpverlening. Hierbij gaat het onder andere om het verlenen van eerste hulp bij ongevallen, het beperken en bestrijden van brand en het in noodsituaties juist alarmeren en evacueren. 

In de afgelopen 2 jaar hebben we vanwege de covid-situatie in combinatie met de bezetting meerdere malen de basis-BHV-opleiding moeten uitstellen. De reguliere BHV-trainingen konden gelukkig met de nodige aanpassingen, digitaal doorgaan.

Nieuwe BHV-ers moeten fysiek laten zien dat ze de handelingen kunnen uitvoeren en daarom was het digitaal laten plaatsvinden van de basistraining geen optie. Maar gelukkig was het in februari zo ver en konden we starten met de Basis BHV opleiding!

In 3 groepen, verdeeld over 6 lesdagen hebben de nieuwe BHV-ers een 2-daagse Basis BHV-training gevolgd. Op de eerste dag was de module levensreddende handelingen. De dag start altijd met de theorie en het delen van ervaringen. Gedurende de lesdag is er een acteur die diverse situaties nabootst. De acteur maakt de situatie met schmink en zijn acteerkunsten zo levensecht als mogelijk.

De tweede module ging over brand en ontruiming. Eerst de theorie en aan het einde van de dag natuurlijk branden blussen! Daarnaast waren er diverse oefeningen met portofoons en samenwerkingsoefeningen. 

Deel dit artikel