Nieuwe AGV’s in IDC Maashaven (International Distribution Centre)

Van links naar rechts: Bert Hendriks, Sjors van Summeren en Berry Nagtegaal bij de nieuwe AGV

Carlo Stappers – Cuijk. | Afgelopen periode hebben we in het IDC Maashaven in Cuijk onze oude AGV’s vervangen door twee geheel nieuwe AGV’s. AGV staat voor Automated Guided Vehicles, oftewel voertuigen die automatisch bestuurd worden. 

De twee AGV’s in het IDC verwerken de pallets die ontvangen worden van de Converting-afdeling. Ze plaatsen de pallets in de inrijstellingen of in de bulk in het AGV-gebied. Het plaatsen van de pallets direct in de bulk-locatie is een nieuwe functionaliteit. Hierdoor kunnen we een gedeelte van de ontvangen pallets direct op de eindlocatie plaatsen. Om te zorgen dat iedereen veilig kan werken is het gehele AGV-gebied afgezet. Hiervoor hebben we de layout van ons magazijn aangepast door diverse stellingen te verplaatsen. 

Groot voordeel van de nieuwe AGV’s is dat deze zelf zorgen voor het opladen van de accu. Bij de oude AGV’s moesten de logistiek-medewerkers van de 5-ploegen meerdere keren de accu wisselen in de nacht- en in de weekenddiensten. Natuurlijk lopen we in de beginfase nog tegen storingen aan, maar door een goede storingsanalyse en het toepassen van de geleerde lessen door een gemotiveerde groep medewerkers is dit een geslaagd project. 

Van links naar rechts: Alexander van Bavel, Eric Poels en een medewerker van de Fa. E80 inspecteren de nieuwe AGV

Marthie Tunnissen, logistiek medewerker IDC Maashaven: “De nieuwe opzet scheelt aanzienlijk, doordat de pallets direct door de AGV op de eindlocatie worden neergezet. Vroeger moesten we elke pallet nog een keer oppakken, inscannen en naar de eindlocatie verplaatsen.” 

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel