Hoe wordt toiletpapier gemaakt?

Pauline Thoonen – Cuijk | Wie is er niet groot geworden met Het Klokhuis? We kennen allemaal wel de interessante, educatieve tv-programma’s van Het Klokhuis voor jonge kinderen. Eind 2021 zijn we benaderd door Het Klokhuis, met de vraag of een film gemaakt mag worden over hoe toiletpapier gemaakt wordt.  

Natuurlijk zetten we daar de deur voor open om ons boeiende productieproces te laten zien. 22 februari jl. stond in het teken van de filmdag. Het was een intensieve dag en interessant om zo dichtbij betrokken te zijn bij het maken van een educatieve film. 

Op de foto zie je hoe presentator Nazir El Manouzi, de natte pulp in een keukenzeef heeft en het vocht met de hand eruit drukt. Hij laat op een eenvoudige manier zien wat er in een papiermachine gebeurt; de papiervezels en water worden op een hele grote zeef gespoten. Het water verdwijnt en wat je overhoudt is schone pulp om papier van te maken. 

De medewerkers van Essity Cuijk voelden zich vereerd met dit bijzondere bezoek. Het is nu wachten op de film. De verwachting is dat de uitzending kort na de zomerperiode uitgezonden wordt. 

Deel dit artikel