Project Mirai binnen het FGW van Essity Hoogezand

Simon van Gijssel – Hoogezand  |  Vanaf de snelweg A7 is het gebouw al zichtbaar: het maar liefst 30 meter hoge Finished Goods Warehouse (FGW) van Essity Hoogezand. Vanuit het FGW vertrekken dagelijks gemiddeld 70 volgeladen vrachtwagens met gereed product naar de klant of naar andere magazijnen van Essity. Deze 70 vrachtwagens staan gelijk aan ruim 2300 pallets uitslag per dag.

Over een rollerbaan van ruim 1 kilometer lang, vinden dagelijks ruim 1500 pallets hun weg vanuit de fabriek, via de palletizing department (PD), naar het FGW. Deze pallets worden door middel van 9 automatische kranen van en naar hun plek gebracht. Het FGW biedt plaats aan ruim 27.500 palletplaatsen gereed product en is hiermee een prachtig voorbeeld van een volledig geautomatiseerd warehouse.

De inslag, de opslag en de uitslag verloopt volgens een volledig geautomatiseerd proces. Wanneer er een order komt op een andere ULV (dit is een combinatie van pallet, artikelnummer en hoogte) dan voorradig is, wordt er gebruik gemaakt van een ompakrobot, die ondersteunt bij het ompakken van gemiddeld 2000 pallets per week. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de klant altijd de gewenste ULV geleverd krijgt.

Het project Mirai (batchproductie vanwege de MDR wetgeving) heeft de nodige uitdagingen met zich meegebracht voor de operators. Bij het ompakken kunnen er pallets ontstaan met verschillende batches (mixed batch pallets), maar niet alle klanten mogen deze pallets ontvangen. Daar komt bij dat bij het manuele ompakken scherp opgelet moet worden dat het juiste aantal dozen van de juiste batches op de nieuwe pallets komen. De informatie in de systemen moet namelijk exact overeenkomen met wat op het label van de pallet staat.

In samenwerking met Planning Logistics wordt er gewerkt aan het verbeteren van de processen om het aantal pallets dat omgepakt moet worden, te verminderen. Hierdoor zal ook de impact van Mirai op de processen binnen het FGW verkleind worden.

Ondanks deze extra uitdagingen vanwege Mirai, hebben de operators ervoor weten te zorgen dat het juiste product is geleverd en hier zijn we erg trots op!

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel