Overweldigende interesse in de TENA Change Indicator™ (verschoningsindicator)

Matthijs Pouwels en Marina van den Heuvel – Zeist  |  TENA Change Indicator™ is een herbruikbare sensor die aan de buitenkant van het incontinentieverband bevestigd wordt. Zodra de eerste urine in het verband opgenomen wordt, zie je dat in de app op jouw mobiele telefoon. Naarmate het verband meer urine absorbeert, verandert de status in de app. Zodra een zorgvrager aan verschoning toe is, ontvang je een bericht. 

In 2020 heeft er een pilot plaats gevonden bij Evean Guisveld. Gedurende 6 weken is er gewerkt met de verschoningsindicator om inzicht te krijgen in de werking en het effect ervan. De resultaten zijn positief en laten een grote impact zien op het verminderen van onnodige controle- en verschoonmomenten van het incontinentiemateriaal. De client ervaart meer comfort, veiligheid en rust. Hierdoor heeft de verschoningsindicator een positief effect op de waardigheid en de kwaliteit van zorg.

TENA heeft al sinds 2014 TENA Identifi op de markt. TENA Identifi™, is een digitale oplossing (incontinentieverband met sensoren) waarmee eenvoudig en objectief de juiste toiletroutine, productkeuze en verschoonfrequentie voor een zorgvrager bepaald kan worden.

Samen met het al bestaande TENA Solutions programma worden nu de digitale oplossingen van TENA gecombineerd om onze werkwijze als concept aan te bieden waarmee maximale kwaliteit van (in)continentiezorg en verzorgend wassen wordt geboden. Via deze werkwijze laten we de klanten kennis maken met alle innovaties van TENA.

Binnen alle organisaties staat innovatie hoog op de agenda. Met onze mooie innovaties voeren wij met onze klanten op dit moment veel succesvolle gesprekken.

Meer informatie:

https://www.tena.nl/professionals/innovation/case-smartcare/

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel