Op zoek naar technisch trainees op Online Career Expo

Ingrid Jansen – Gennep  |  Jaarlijks staan we met een Essity-stand op de TU Career Expo in Eindhoven. Dit is een evenement waar bedrijven zich presenteren aan (technische) studenten. Ons doel om hier jaarlijks aan mee te doen is het werven van onder andere technisch trainees en het vergroten van onze naamsbekendheid onder technici. Veel studenten hebben nog nooit van Essity gehoord en het is altijd een mooie gelegenheid om ze meer over onze organisatie en uitdagingen te vertellen. Dit jaar vond de Career Expo online plaats. Op een online platform presenteerden 120 bedrijven zich aan de technisch studenten.

Onze collega Lisanne van Wincoop is in 2019 afgestudeerd aan de TU in Eindhoven en zij heeft samen met mij deelgenomen aan deze dag. Zij maakte zelf  ook voor het eerst kennis met Essity op deze wervingsdag. Door deze kennismaking werd ze enthousiast over Essity en werkt nu al ruim een jaar bij ons als project engineer.

Lisanne en ik hadden vooraf geen idee wat we konden verwachten. Zouden er wel studenten zijn die onze online stand zouden bezoeken? We staan tussen bedrijven als ASML, DAF, Philips, etc. en we zijn voor de meeste studenten niet bekend. We konden nu ook niet zelf studenten benaderen zoals op een beurs. Afwachten dus…..

Het werd uiteindelijke zelfs een drukke dag. Knap hoe zo’n online event in redelijk korte tijd georganiseerd kan worden. We mochten gelukkig een aantal spontane bezoekers verwelkomen via de chat en video call. Daarnaast werd er twee keer op de dag een netwerkcarrousel georganiseerd. Zowel studenten als bedrijven namen hieraan deel. Hierbij werd je willekeurig gekoppeld aan een student. Er werd dan automatisch een video call van 2 minuten met een student gestart. Als het ware een soort online speeddates! Hierdoor hebben we toch een heel aantal studenten gesproken en over Essity kunnen vertellen. Kortom, het was een leuk en geslaagd event.

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel