Libresse’s ‘Baarmoederverhalen – De Podcast’ wil vrouwen vrijer laten praten over baarmoedertaboes

Mariska Foekema & Ineke van den Bemt – Zeist  |  Met ‘Baarmoederverhalen de podcast’ hoopt Libresse opnieuw een stap in de juiste richting te zetten wanneer het gaat om het doorbreken van taboes. Nog steeds voelen vrouwen zich te vaak ongemakkelijk in het bespreken van hun lichaam en alles wat daarbij komt kijken. Libresse wil bijdragen aan een begripvolle wereld waarin vrouwen zich vrijer voelen om hun baarmoederverhalen te delen.

Uit onderzoek van Libresse blijkt dat de helft van de vrouwen (50,5%) vindt dat er in Nederland niet openlijk gepraat wordt over problemen en ervaringen met betrekking tot het vrouwelijk lichaam.[1] 37 procent van de respondenten vindt dan ook dat de samenleving hier meer voor open zou moeten staan.[2]

Libresse werkt voor de podcast samen met onderzoeksjournalist Liset Hamming die voor de afleveringen in gesprek gaat met verschillende vrouwen en specialisten. Ze opent het gesprek en onze ogen voor wat we niet bespreken en niet weten over het hebben van een baarmoeder.

Het eerste seizoen, over de chronische aandoening endometriose waar 1 op de 10 vrouwen mee te maken krijgt, staat sinds december jl. online op Spotify, SoundCloud en iTunes. Deze maand nog eens zeer actueel, want het is de Endometriose Awareness maand.

Met twee kersverse afleveringen van ‘Baarmoederverhalen – De Podcast’ stelt Libresse opnieuw een onderwerp aan de orde dat ons allemaal aangaat, maar waar we te weinig over spreken: de overgang, of eigenlijk de perimenopauze. Want wat is dat nou precies, hoe weet je wanneer je er in ‘zit’, en waarom gebeurt dat eigenlijk?

Wil jij zelf een van de afleveringen ‘Baarmoederverhalen – De Podcast’ luisteren, dat kan via de links naar Spotify, SoundCloud en iTunes op de Libresse website:
Ontdek onze wereld en onze aanpak voor duurzaamheid | Libresse


[1] Bron: Libresse marktonderzoek november 2020

[2] Bron: Libresse marktonderzoek november 2020


 

Deel dit artikel