Leap 8 bijna klaar voor eerste productie

Robbert van Banning en Lars Hindriks – Gennep  |  In week 7 zijn we gestart met het opstarten van de Leap machine. De laatste keer dat we bij een Leap machine zijn geweest was al bijna 6 maanden geleden, dus het team stond te trappelen om na maanden voorbereiden, helaas zonder machine, eindelijk aan de slag te gaan. Gelukkig met support vanuit de machineleverancier JOA, wat niet makkelijk was i.v.m. de Covid-situatie. Aan het begin was het even zoeken voor iedereen hoe samen te werken, maar hier hadden we na een aantal dagen al een goede structuur in.

Stap voor stap zijn we nu het product op aan het bouwen, waarbij we bijna klaar zijn met de hoofdmachine. Parallel hebben we de End of Line (EOL) ook al getest, maar de grote test zal in week 10 plaatsvinden als we producten richting de tasverpakker sturen en het gehele plaatje zal gaan draaien.

Tegelijkertijd zijn we ook bezig om alle Standard Operating Procedures (SOP’s) te maken en te testen, want dat kunnen we nu eindelijk doen nu we een draaiende machine hebben. Alle SOP’s zijn door de operators gemaakt en hier zijn we dan ook druk mee bezig om deze richting elkaar weg te trainen zodat we voor de Product Acceptance Test (PAT) iedereen gekwalificeerd hebben.

De komende weken gaan we verder met het finetunen van het product, testen van de EOL, het kwalificeren van de SOP’s en het plezier hebben aan de lijn.

Een mooi moment voor Gennep om weer een nieuwe machine op te starten, waar we met het gehele team met trots aan het werk zijn om in week 21 de eerste producten te gaan maken!

 

Deel dit artikel