Hoogezand zoekt bemensing

Shelley Som – Hoogezand  |  Alles draait om de machine crew. Zonder voldoende goede mensen, leveren we te weinig of geen goede producten. Dus of we even 40 mensen willen leveren in 2021.

En niet zomaar mensen. Wel graag minstens MBO 3 niveau. Die mee kunnen groeien naar onze digitale toekomst. Met een gezonde mix tussen schoolverlaters en ervaring. En en en en …. Je begrijpt het, we hebben nogal wat wensen. (Maar ze krijgen er ook wat voor terug!)

Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Er zijn meer technische kapers op de kust van de arbeidsmarkt. We kunnen niet meer afwachten tot ze vanzelf naar Essity toekomen.

#waaromdan?

Essity in Hoogezand blijft groeien. Binnenkort nemen wij weer een nieuwe productielijn onder de naam INFINITY 3 in gebruik. En daar zijn we bij Essity enorm trots op!

#hoedan?

Dus dat moet anders. Gelukkig helpt Mark Kwant – professioneel recruiter – ons daarbij. Hij heeft de wervingstekst aangepast bij de doelgroep, het sollicitatieproces versimpeld en het belangrijkste: hij benadert actief mensen uit zijn netwerk, bedrijven en scholen.

Daarnaast maken we gebruik van een flexibele schil. Belangrijk voor het inspringen op de veranderlijke vraag uit de markt, maar ook om onze vakantiegangers en zieken op te vangen. Nu zitten daar talenten tussen die we graag aan ons verbinden. De eerste mensen hebben we al overgenomen. Dankjewel Adecco.

Safety first, dus de kennismakingsgesprekken doen we via Teams. Wij zijn er inmiddels wel aan gewend, maar voor veel sollicitanten is dat een beetje ongemakkelijk. Zien we voldoende aansluiting, dan nodigen we ze uit op de plant en krijgen ze een rondleiding. Dan pas kunnen we beiden zeker zijn van de match.

#zinin

De eerste successen zijn al behaald: sinds oktober 2020 hebben we 20 crewleden een Essity-contract aangeboden. Deels de pareltjes van inhouse uitzendbureau Adecco, deels van buitenaf. We zijn er nog niet, we verwachten de komende tijd nog 5 nieuwe instromers per maand.

We zijn op de goede weg! Zo is in een marathonsessie op één dag de crew van onze nieuwste Infinity-machine compleet gemaakt.

En dat is niet alleen het werk van Mark. Sollicitanten worden vol enthousiasme ontvangen door de collega’s aan de lijn. Altijd leuk om nieuwelingen te imponeren met de snelheid van onze machines. We begrijpen allemaal hoe belangrijk onze crew is, we hoeven niemand ervan te overtuigen om tijd vrij te maken voor de sollicitatiegesprekken.

Refer a friend

Dus het begin is er. Maar jij kan ook helpen!

Ken jij iemand die hier zou moeten werken? Overtuig hem of haar ervan en verdien misschien wel 1000 euro netto. De voorwaarden van het programma Refer a friend vind je op Essentials. De belangrijkste zijn dat onze nieuwe collega niet eerder bij Essity heeft gewerkt (ook niet als stagiair of uitzendkracht) en niet binnen 3 maanden vertrekt.

Geldt trouwens ook voor onze andere vacatures. Je vindt ze via onze jobportal.

Deel dit artikel