Een nette, opgeruimde en schone werkplek is een veilige werkplek

Alessandro Aliberto & Frans Cairo – Hoogezand  |  Veilig werken betekent niet alleen de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken. Veilig werken is ook een nette, opgeruimde en schone werkplek. Ervoor zorgen dat alles een vaste plek heeft in een overzichtelijke werkomgeving. Gelabelde planken zorgen ervoor dat iedereen weet wat waar hoort te staan. Er nooit meer “naast grijpen”. Dat werkt wel zo prettig én veilig.

Alles begint met een goede opruimactie en het weggooien en scheiden van afval in de daarvoor bestemde afvalbakken. Het scheiden van afval is belangrijk! Belangrijk voor de manier waarop het veilig afgevoerd moet worden natuurlijk. Maar ook voor de daarmee gepaard gaande kosten. Want je zult begrijpen dat papier afvoeren goedkoper is dan het afvoeren van bijvoorbeeld chemicaliën. Als alles opgeruimd is, kan het schoonmaken, reorganiseren en labelen beginnen.

Let’s clean the world is bij (bijna) alle lijnen uitgevoerd dankzij de bemanning. Na de productielijnen zijn straks ook de andere afdelingen aan de beurt. Dat het resultaat er mag zijn, blijkt uit de voor/na foto’s. Een goede stap naar een nog veiligere werkplek!

 

Voor

gereedschap

kar

vloer
Na

gereedschap

kar

vloer
Deel dit artikel