Een kijkje in de (digitale) wereld van het Essity Casting & Bandaging Team

Karien Mous, Elsebeth de Haan, Eric Bergshoeff, Eric Bruns  |  De wereld is veranderd, en dat betekent dat ook wij continu op zoek zijn naar nieuwe initiatieven. Hoe kunnen wij onze gispverbandmeesters bereiken in tijden waarin we geen bezoeken kunnen afleggen?

Op 10 november vond het eerste Global Fracture Webinar van Delta-Cast®, polyester gips, plaats. Doel? Het promoten van Delta-Cast bij orthopedische teams over de hele wereld in één digitaal event. Vanuit verschillende landen in de wereld werd ingelogd om deel te nemen aan het webinar. Nederland, België, Engeland, de VS, Noorwegen, en zelfs vanuit Kenia werd meegekeken!

Tijdens dit webinar stond onder andere handhygiëne centraal. Want wat als je tijdens Corona in het gips zit? Is handhygiëne dan wel mogelijk? Jazéker, want met Delta-Dry®, de vloeistofbestendige watten van Essity, in combinatie met Delta-Cast, kunnen patiënten het wassen van hun handen zonder problemen voortzetten.

Daarnaast werd er ingegaan op nieuwe trends en technieken op het gebied van het aanleggen van kunststof gipsverbanden. Dit alles werd uitgelegd door drie professionals, afkomstig uit Engeland, de VS en Nederland. Er was een grote rol weggelegd voor het Nederlandse team. Eric Bruns, Field Sales Manager Casting & Bandaging Essity Nederland, demonstreerde samen met de heer Groenewegen, gipsverbandmeester in het Leids Universitair Medisch Centrum, de immobilisatie van een polsfractuur, met vloeistofbestendig synthetisch gips. Onze collega uit de VS ging in op fracturen van de onderarm en een Engelse gipsverbandmeester liet de voordelen van Delta-Cast Soft (flexibel gips) zien. De avond werd gehost door Koen Jorissen, Global Therapeutic Area Director Orthopedics bij Essity.

In totaal hebben 452 personen het webinar gevolgd, waarvan 242 uit Nederland. We kunnen dan ook terugkijken op een zeer geslaagd event. De reacties uit het veld waren overweldigend!

Op naar het volgende (global) webinar!

Deel dit artikel