Update Project Everest Suameer

Johan van der Veen – Suameer In de juni 2019 editie van de Absorber-online, hebben we jullie kunnen informeren over het goede nieuws van de investering in de nieuwe lijn voor W4 en W7 producten in Suameer. Met deze investering is de capaciteit voor de komende jaren gecreëerd om de groei van onze non woven producten aan te kunnen en de producten aan te passen aan de wensen vanuit de markt. Een erg belangrijke opdracht; vanuit Essity Suameer worden de markten over de hele wereld voorzien!

Het project “Everest” was gestart en de eerste machines waren besteld! Sindsdien zijn alle onderhandelingen afgerond en eind juni waren de machines van de productielijn besteld. Met een productielijn die bestaat uit een samenstelling van 7 machines, van 6 verschillende leveranciers, uit 5 verschillende landen, kregen Suameer en het Everest-team een prachtige uitdaging.

Na een periode van ontwerpbesprekingen, engineering reviews en voortgangscontroles zijn inmiddels de zakverpakker, palletizer, Stretch wrapper en de (spiral-) conveyor systemen goedgekeurd na de ‘Ready For Shipment’-checks. Het Everest team controleert de machine bij de leverancier op gebied van veiligheid, elektrische- en mechanische werking, bediening, prestaties, etc. volgens de afgesproken specificaties voordat de machine mag worden verstuurd naar Suameer. Op dit moment zijn de twee doosverpakkers klaar voor de RFS- check, hierna zal bij de hoofdmachine (folder) als laatste zijn RFS-check afgenomen worden.

Ondertussen zijn in Suameer de voorbereidingen voor de installatie van de nieuwe lijn in volle gang. Zo is er een compleet nieuw gebied gecreëerd waar de lijn geplaatst gaat worden, is er een nieuwe sprinklerinstallatie geplaatst in de hal en zijn alle infra voorzieningen voor de lijn op hun plek. Het operator-team is gevormd en heeft ook actief deelgenomen aan diverse RFS-checks bij de leveranciers in het buitenland. Voordat de nieuwe lijn geplaatst wordt, gaat het operator-team al bezig met zaken als de werkplekinrichting, 5S, lay-out, veiligheidsprocedures, Center Lining, operator onderhoud, etc. zodat dit direct geïmplementeerd kan worden tijdens de installatie en bij het opstarten van de lijn.

Voor het tweede en derde kwartaal staan de installatie, trainingen en inbedrijfname van de lijn gepland, hierover later meer.

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel