‘Silhouette noir’ onderdeel van range aan zwarte producten

Harold Baas en Otmar Henke – Hoogezand  |  In het verleden zijn er meerdere voorbeelden geweest van incontinentieproducten in verschillende kleuren. Voor Essity Hoogezand was er echter maar één kleur beschikbaar: wit … tot nu toe.

Om aan de klantvraag voor zwarte incontinentie pads te voldoen is een project in het leven geroepen, met als doel het ontwikkelen op product- en procesniveau van zwarte mini pads op de Infinity 1.

‘Je mag alle kleuren voor mijn auto kiezen als het maar zwart is’

(Henry Ford)

Nu lijkt het gemakkelijk om op een andere kleur grondstof over te gaan, maar toch moest het proces, dat is ingesteld op witte producten, anders worden ingesteld: sensoren en camera’s in de hoofdmachine en verpakkingslijn dienden bijvoorbeeld aangepast te worden. Ook is een zwarte lotcode niet leesbaar op een zwart product en moesten er specifiek voor dit product aanpassingen gedaan worden hierop. Een mooie uitdaging voor bemanning, het projectteam en technisch supportteam.

In november 2019 is de PAT (Product Acceptance Test) succesvol afgerond.

Onder de naam ‘Silhouette noir’ maken de mini pads onderdeel uit van een range aan zwarte producten. Dit jaar is de verwachting om 30 miljoen stuks van dit product te gaan produceren op de Infinity 1; een mooi additioneel volume voor Hoogezand.

Dit is een mooie stap die bij zal dragen aan het merk TENA en de oplossingen die wij aan onze klanten bieden. Hoogezand werkt!

Deel dit artikel