Ruim 100 deelnemers voor derde Essity Care Tour

Dit jaar is in januari voor de derde keer de Essity Care Tour georganiseerd, waarbij we met ruim 100 collega’s uit Zeist bij verschillende instellingen in Zeist en omgeving leuke en nuttige dingen hebben gedaan. Voor elke activiteit hadden 2 ambassadeurs zich opgeworpen. Hieronder vertellen ze kort over hun belevenissen!

Jeroen Koudijs en Maarten van Eijk

Reinaerde is een bijzondere plek met prachtige kinderen en begeleiding die er met hart en ziel voor de kinderen is. Na de Care Tour beseffen wat kleur, geluid, zien en voelen kunnen betekenen als je geestelijk en lichamelijk beperkt bent. Bijzonder dat door liefde en aandacht van medewerkers en Essity collega’s er een ontluikende glimlach komt bij deze kinderen.

Linda Keur en Marc de Vos

We hebben bij Accolade Zorggroep een superleuke winterse middag gevierd met een groot gedeelte van de bewoners. We hebben vooral genoten van de interactie met de bewoners en het lijkt erop dat dit voor herhaling vatbaar is!

Inka van Viegen en Yolanda Corbeek

Het was een mooie en leerzame ervaring om als medewerkers van een commerciële organisatie een groep cliënten van Bartimeus, met een visuele en verstandelijke beperking, een geweldige middag met een nieuwjaar toost, een high tea en muziek aan te kunnen bieden. De middag begon met een introductie door de teamleider van Vrije Tijdsbesteding en een ‘blinde ervaring’ voor de vrijwilligers van Essity. Daarna hebben wij samen met medewerkers van Bartimeus de ruimte ‘high tea waardig’ aangekleed. Ook de accordeon was een geweldige toevoeging waar menig client op zat te wachten. Er werd enthousiast meegedaan met andere instrumenten. Tot slot kregen we een dankwoordje van een van de cliënten met de vraag of wij volgend jaar weer willen komen! Enthousiasme alom!

Susanne Vermaas en Sophie Vrolijks

Bij Altrecht in Den Dolder hebben we met een leuke groep cliënten pannenkoeken gegeten (en gebakken!), een sjoelcompetitie gehouden en Rummikub gespeeld. Een succesvolle middag!

Judith de Bruin en Hannah van Hooijdonk

Op locatie de Wijngaard hebben wij op hun verzoek samen met eigen medewerkers op de woongroepen hygiëne-audits afgenomen. Na een enthousiaste introductie hebben wij in groepjes van drie de woongroepen bezocht. Onze hulp werd zeer gewaardeerd en het heeft ons meer inzicht gegeven in wat het onderwerp hygiëne betekent in een verpleeghuis.

Jannes Voerman en Anda Thuis

Didier

Leonie en Marcel

Serdar en Marc

Bij Looborch hebben we een superleuke middag gehad met bewoners. We hebben een workshop bloemschikken gedaan, poffertjes gebakken, gewandeld (in de regen) en spelletjes gedaan. Maar belangrijkste is dat we leuke gesprekken met de bewoners hebben gehad. Zij hebben het volgens ons ook als heel leuk ervaren, en dat geldt ook voor ons, een hele mooie ervaring!

Sanne Beeren en Ineke van den Bemt

Bij Abrona in Huis ter Heide hebben we een mooie winterse wandeling door de wijk gemaakt met 12 verstandelijk beperkte cliënten die moeilijk ter been, dan wel rolstoelafhankelijk zijn. Zo fijn om met een kleine inspanning van 10 Essity collega’s deze lieve mensen weer even de frisse wind te laten voelen – zelfs een spatje regen – echt contact te maken en vervolgens welverdiend met z’n allen te genieten van chocomel & soesjes!

Nike Derks en Maarten van Dun

De workshop persoonlijke hygiëne en wondverzorging was zeer geslaagd en werd bijzonder goed ontvangen door zowel de cliënten als het begeleidende personeel van de zorgboerderij Sterrenberg. Door een enthousiaste samenwerking tussen Professional Hygiëne en Health and Medical Solutions collega’s hebben we een leuke en voor iedereen leerzame middag georganiseerd met een boodschap die zeker in de praktijk wordt gebracht op deze mooie zorgboerderij. Een leuke anekdote is dat een van de cliënten al zeer veel kennis had van wondverzorging (was intern nog niet bekend) en deze client is door de begeleider meteen benoemd tot aanspreekpunt bij kleine verwondingen en/of blaren binnen de afdeling. Het was een topdag!

Carline van Vuuren en Loek Ligthart

We zijn hartelijk ontvangen met een lunch en hebben een uitgebreide rondleiding gekregen achter de schermen van de Kringloop. Er is een training gegeven over handhygiëne en wondverzorging die in de toekomst nog vaker gebruikt zal worden. De rest van de middag hebben we meegewerkt met sorteerwerk. Indrukwekkend om de verschillende achtergronden van de medewerkers van de Kringloop te horen.

Joris Vernooij en Pepijn van den Bosch

Wij zijn met een groep collega’s richting Reinaerde Dennendal gegaan, waar we ons hebben opgesplitst in drie verschillende dagbestedingsgroepen. De ene groep heeft Bingo gespeeld, de andere cupcakes gebakken en de derde groep heeft een grote stapel pannenkoeken gebakken. Maar het belangrijkste was ook dit jaar weer het contact met de bewoners en het besef dat we het met z’n allen heel erg goed hebben. Na afloop hebben we met alle Essity collega’s een gezamenlijke ruimte schoongemaakt. Door de druk in de zorg, op tijd en geld was dit al zeer geruime tijd niet goed schoongemaakt. Met 14 collega’s een uur poetsen hebben we zeer veel kunnen doen voor een veilige schone omgeving waar feestjes gegeven kunnen worden! Wat we ervoor terug kregen was oprechte dankbaarheid! Volgend jaar weer!

 

Deel dit artikel