Nieuw: Libresse PureSensitive

Maandverband en inlegkruisjes voor de gevoelige huid

Ineke van den Bemt – Zeist  |  De intieme zone van de vrouw is het meest kwetsbare deel van het vrouwelijke lichaam. Door specifieke eigenschappen van de huid en externe factoren is de intieme zone vaak extra gevoelig en heeft ze speciale zorg nodig.  Dit is vooral tijdens bepaalde fasen of gebeurtenissen in het leven, zoals tijdens de menstruatie.  Dan wijzigt namelijk de pH van de intieme huid, hetgeen de huid van de vulva en vagina gevoelig kan maken en ook kwetsbaarder voor irritatie en schuren van maandverband.

Recent onderzoek heeft uitgewezen dat 70% van de vrouwen wel eens te maken heeft gehad met gevoeligheid[1], of het nu ging om irritatie, jeuk of droogheid. We zien dan ook een duidelijke behoefte aan producten die speciaal ontwikkeld zijn voor de gevoelige huid in de intieme zone.

Genoeg redenen dus om ons Libresse assortiment uit te breiden met de nieuwe PureSensitive™-producten. Libresse PureSensitive™ is speciaal ontworpen voor vrouwen met een gevoelige intieme huid. Het PureSensitive™ assortiment bestaat uit drie producten; een maandverband voor overdag en een maandverband speciaal voor de nacht om tijdens de menstruatie op een zachte manier te beschermen, en inlegkruisjes voor dagelijks gebruik. De producten hebben een nieuwe extra zachte toplaag, dat onnodig schuren en irritatie voorkomt.

Daarnaast bevat het geen allergenen[2], kleurstoffen of parfum om de kans op huidirritatie te helpen voorkomen. Bovendien is Libresse PureSensitive™ ons eerste assortiment dat door de Skin Health Alliance is goedgekeurd.

Wil je meer weten over Libresse en de PureSensitive™producten? Kijk dan even op www.Libresse.nl

 

[1] Onderzoek Essity juli 2018

[2] Getest voor de meest courante allergenen waarvan bekend is dat ze huidirritatie veroorzaken

Deel dit artikel