Essity Hoogezand werkt Duurzaam Actief

Shelley Som – Nu en in de toekomst: gezond, gemotiveerd en productief. Jij hebt de regie. En Essity faciliteert. Met dat in gedachten is Hoogezand klaar voor de volgende pilots.

Individueel loopbaanbudget

Natuurlijk willen we graag dat mensen hun eigen ontwikkeling en vitaliteit serieus nemen. Dat ze zelf nadenken over wat gaat helpen om gezond, gemotiveerd en productief te blijven. Nu en straks, binnen en buiten Essity. Per slot van rekening werkt zelf doen het beste. Zou het helpen als er een jaarlijks budget voor is? En wat moeten we daarvoor regelen? Tijd voor een pilot!

Daarom krijgen 29 collega’s een half jaar lang de tijd om iets te doen dat bijdraagt aan hun duurzame inzetbaarheid. Training, coaching, loopbaanadvies, congres? Zolang je het goed kunt motiveren EN het past binnen de regels van de belastingdienst, kan er heel veel. We zijn benieuwd waar men behoefte aan heeft. De eerste aanvragen zijn al binnen: mindfulness, loopbaanadvies, assertiviteitstraining, MS Office, …

In september worden er knopen doorgehakt.

Flexibel roosteren

Ochtend- of avondmens, liever veel of weinig nachtdiensten achter elkaar, parttime werken, elke woensdag vrij voor de kleinkinderen… Niemand is gelijk. Uit onze vragenlijst in 2017 bleek behoefte te zijn aan een dienstrooster dat meer past bij ieders eigen ritme en sociale leven.

De werkgroep flexibel roosteren heeft met input van FNV, de werkgeversorganisatie en wat behulpzame externe relaties een plan voorbereid. Ze staan in de startblokken om een pilot te draaien met collega’s. De teams van Tena Lady en UcM INCO zijn uitgenodigd voor de presentatie van het plan.

Maar wat blijkt: er zijn niet zo veel vrijwilligers. Bij nader inzien is zo’n 5-ploegenrooster zo gek nog niet. Je weet ver van tevoren wat je rooster is. En een vast team is best prettig.

We wachten de reacties van UcM INCO nog even af. Misschien zijn we op het moment dat je dit leest al gestart met een groep enthousiastelingen. Zij mogen het plan testen en invloed uitoefenen op de definitieve afspraken. Intussen kunnen zij nieuwe technieken leren bij andere machines en passen zij het rooster aan bij hun eigen wensen.

Als dat zo is: we houden je op de hoogte!

Deel dit artikel