Digitalization resultaten Hoogezand

Rimar LontBij de Heracles 9, een productlijn in Hoogezand die verantwoordelijk is voor een groot deel van de Tena Lady Light Inco Pads per jaar, is in 2018 een flinke stap gezet op het gebied van digitalisering.

Binnen Global Manufacturing zijn drie parameter monitoring applicaties ontwikkeld. Alle drie met hetzelfde doel: de processen beter onder controle krijgen, stops reduceren en de kwaliteitsverliezen reduceren. De drie applicaties zijn:

  1. Process Parameters – Voor het continu monitoren van processen in de machine
  2. Setpoint Parameters – Voor het continu monitoren van de setpoints van de machine
  3. Product Parameters – Voor het continu monitoren van alle relevante product parameters

De eerste twee zijn geïmplementeerd op de Heracles 9. Na een periode van configureren en leren van de crew, het RST en het projectteam begint digitalisering resultaat op te leveren!

Een interessant voorbeeld is de dozenvuller van de Heracles 9 in Hoogezand. Deze veroorzaakte gemiddeld 3,5 stops per 24 uur. Sinds het moment dat de kritische (digitale) setpoints gemonitord worden met behulp van de nieuwe setpoint parameter applicatie zijn de stops gereduceerd naar bijna 0 per 24 uur!

‘De nieuwe applicaties zijn een grote stap voorwaarts t.o.v. de oude manier van werken’

Door het continu monitoren van de digitale centerline, werd het effect van de setting van de setpoints duidelijk. Dit heeft geleid tot een situatie waarin de bemanning en het RST de setpoints op de juiste centerline houdt en hier niet aan getwijfeld wordt. In dezelfde periode is de ME gestegen met 10%!

Naast de harde resultaten is er nog een positief punt en dat is de ervaring van de ‘echte’ gebruikers, onze operators. In een kort gesprek geeft Marcel Dekker (1e Operator Heracles 9) aan dat de nieuwe applicaties een grote stap voorwaarts zijn t.o.v. de oude manier van werken. Volgens hem zit de meerwaarde in het gemakkelijk op kunnen zoeken van instellingen in de Setpoint Parameters webapplicatie. Daarnaast is het aanmaken van een rode kaart (een vermelding van een parameter wijziging) door middel van een app een grote win. Op deze manier worden wijzigingen beter zichtbaar en is het makkelijker gemaakt om op de juiste standaard te blijven produceren.

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel