Verduurzaming door vervanging van verouderde ventilatiesystemen in Gennep

Patrick de Bie – Gennep  |  De capaciteit van de voormalige ventilatiesystemen in de drie vergaderzalen in Gennep was niet voldoende om aan de nieuwe standaard ventilatiecapaciteit van 40m³/h per persoon te voldoen.

Hierdoor was slechts zeer beperkt gebruik van deze ruimten mogelijk en moest er zelfs naar externe locaties uitgeweken worden voor face to face meetings met meerdere personen. Daarop is besloten om een project te starten om de verouderde systemen van deze ruimten te vervangen.

In het kader van duurzaamheid is een warmte-terugwin-unit toegepast en een geïntegreerd aircosysteem met warmtepomp-functie, waardoor er niet meer verwarmd wordt door de CV.  Bovendien is het systeem CO2 geregeld waardoor het energieverbruik zo laag mogelijk is.

Omdat ook de systeemplafonds verouderd waren, hebben we meteen nieuwe plafonds laten monteren waarbij de oude tl-armaturen vervangen zijn door LED-panelen.

Een mooie stap naar verdere verduurzaming en in de vergaderzalen kunnen weer op een verantwoorde manier vergaderingen plaatsvinden met meerdere personen.

Deel dit artikel