Tork wint twee belangrijke prijzen op Interclean

Ineke van den Bemt – Zeist | Van 10 tot 13 mei vond na 4 jaar de eerste face-to-face Interclean vakbeurs plaats. Dit evenement begon geweldig voor het Tork-team, omdat zowel de prijs voor duurzaamheid als de overall-prijs werd gewonnen.

Interclean Amsterdam is ’s werelds grootste internationale vakbeurs voor de schoonmaak- en hygiëne-industrie. De meest toonaangevende fabrikanten van over de hele wereld nemen deel en zo geeft de beurs een compleet overzicht van de branche en de nieuwste ontwikkelingen.

Duurzaamheid is een van de grote onderwerpen, naast digitalisering, die de schoonmaaksector op dit moment drijft. Het winnen van deze prijzen trok niet alleen veel bezoekers naar onze Tork-stand, maar gaf ook energie aan alle mensen die zo hard hebben gewerkt om dit Interclean-evenement mogelijk te maken. En in het bijzonder de enthousiaste stand-crew die tijdens deze 4 dagen contact hebben gelegd met veel nieuwe potentiële klanten.

Tork Biobased Heavy-Duty Cleaning Cloth wint Innovation Award

De winnaars

Dit jaar werd de Tork Biobased Heavy-Duty reinigingsdoek uitgeroepen als overall winnaar en de winnaar in de categorie Duurzaamheid & Milieu van de Amsterdam Innovation Award. De prestigieuze prijs zet de meest innovatieve producten die echt een verschil maken in de spotlight.

Michelle Marshall, juryvoorzitter, over de keuze: “Essity richt zich op de belangrijkste doelstellingen van de klant: de vermindering van CO2-uitstoot, waterverbruik, afval en energieverbruik, en het gebruik van gecertificeerde producten. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten hanteert het bedrijf een levenscyclusanalyse en probeert het de CO2-voetafdruk te verkleinen. Nog belangrijker is dat ze ook klanten helpen hun CO2-voetafdruk te verkleinen.”

“Essity kan al haar claims onderbouwen door middel van onafhankelijke certificering – het bedrijf wordt erkend door veel organisaties”. Met de technologie die wordt gebruikt voor deze schoonmaakdoek op basis van biologische materialen kan het assortiment worden uitgebreid met producten in verschillende formaten voor nog meer flexibiliteit.

Dank aan iedereen die zich heeft bijgedragen om de Interclean tot een succes te maken. Op naar Interclean 2024!

De standcrew
Deel dit artikel