Go Get It

Maud Meijer – Gennep  |  Op donderdagmiddag 14 april hebben we met de trainees nagedacht over het voortbestaan van het traineeship. De reden hiervoor is dat de werving van nieuwe trainees wel een boost kan gebruiken. Recent hebben twee trainees hun traineeship afgerond en komend half jaar zullen nog eens twee trainees uitstromen. Omdat alle trajecten succesvol zijn afgerond, willen we vooral doorzetten met hetgeen er de afgelopen jaren is opgebouwd. Door samen in een andere setting interactief het gesprek te voeren, zijn we tot heel leuke, interessante maar vooral bruikbare inzichten gekomen. Ook de frisse blik van de potentiële trainee Sander was een goede aanvulling op onze eigen inzichten. 

Op deze middag hebben we als eerste nagedacht over welke doelgroep we precies willen aanpreken en op welke manieren we dat willen doen. Iedereen schreef zijn/haar ideeën op een post-it. Op een groot raam van de kantine van de Stormvogels in Siebengewald werden alle memo’s per categorie samengebracht en hebben we het gesprek gevoerd over de gemeenschappelijke delers. Om alles even te laten bezinken hebben we de post-it’s laten hangen en zijn we (lees: de mannen ) even gaan voetballen. Je merkt dat na een actief intermezzo er toch weer nieuwe energie ontstaat en de frisse blik weer terugkomt. Dat vond ik erg leuk om te zien, misschien nog wel leuker dan kijken naar het kwalitatief hoogstaande potje voetbal.

Give & GET

Met nieuwe energie hebben we op dezelfde manier nagedacht over wat we willen uitstralen en welke kernbegrippen er bij het traineeship horen. Beide zijn samengevoegd en hebben geresulteerd in een naam voor het traineeship namelijk: ‘Give & GET’. Hierin staat ‘Give’ voor (nieuwe) energie, gedrevenheid en authenticiteit omdat dit de belangrijkste eigenschappen van een trainee zijn. ‘&’ staat voor samen, omdat je samen meer bereikt dan alleen en dat is echt iets wat we met het traineeship willen uitdragen. ‘GET’ is natuurlijk de afkorting van onze functie namelijk ‘Graduate Engineer Trainee’ maar nog veel belangrijker staat ‘GET’ voor de ontwikkeling en uitdaging die het traineeship biedt maar….. wel alleen als je zelf wilt en er voor werkt. Dus daarom; go GET it!

Als laatste hebben we een rondje gemaakt langs de post-it’s zodat we concrete acties uit konden zetten en is de middag afgesloten met een fanatiek potje tafelvoetbal. Wat mij betreft een geslaagde off-site met goede inhoud en uitkomst maar ook een off-site waarin we als team weer een beetje gegroeid zijn.

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel