Gevarieerd programma tijdens de Global Health & Safety week 2022 in Cuijk

Laura Hendriks en Pauline Thoonen – Cuijk Op 28 april hebben we stilgestaan bij de dag die wereldwijd in het teken staat van Veiligheid & Gezondheid op de werkvloer. Vanaf 2 mei is ook Essity Cuijk van start gegaan met de jaarlijkse Global Health & Safety week.

Tijdens de Global Health & Safety week hebben we in Cuijk diverse workshops georganiseerd voor alle collega’s verdeeld over meerdere middagen. De thema’s van de workshops stonden dit jaar in het teken van: Lock Out Tag Out, Voeding, Ergonomie en I Care.

Tijdens de I Care presentaties hebben we het concept geïntroduceerd. We hebben laten zien hoe we samen blijven werken aan een veilige en gezonde werkomgeving voor iedereen die onze site betreedt. I Care moedigt iedereen aan om een Safety leader te zijn; I Care for you, you Care for me!

In de workshop Ergonomie werd de balans behandeld tussen enerzijds de belasting van het werk en anderzijds de belastbaarheid van jezelf. Gefocust is op wat je zelf kunt doen zoals de werktechniek en het inlassen van herstelmomenten. De werktechniek is geïllustreerd aan de hand van touwtrekken. 

Touwtrekken, v.l.n.r.: Bauke Theunissen, Frans Toonen, Ewald Spoerer.

 

Bij de workshop over Voeding is er gekeken naar de schijf van 5 en de interpretatie van de etiketten op producten, het vinden van de juiste balans tussen de hoeveelheden koolhydraten, suikers en eiwitten.

Bij de workshop Lock Out Tag Out lag de nadruk op het veiligstellen (isoleren) van alle mogelijke energiebronnen van een machine of een installatie. Hierbij is stilgestaan bij de diverse hulpmiddelen die hiervoor beschikbaar zijn en de verschillende methodes die toegepast kunnen worden.

We kijken terug op een geslaagde Global Health & Safety week met gevarieerde workshops en enthousiaste deelnemers. Bedankt allemaal!

Deel dit artikel