“Alles mag je worden, behalve ongelukkig”

© Bona Pictura

Nancy van Thiel – Cuijk | “Alles mag je worden, behalve ongelukkig.” Dat is de slogan die gekoppeld is aan het project On Stage. Dit grote evenement wordt jaarlijks georganiseerd voor 2e en 3e jaars-leerlingen van vier VMBO-opleidingen in de regio Cuijk. Het doel is om leerlingen kennis te laten maken met allerlei verschillende beroepen in het bedrijfsleven.

Onder luid gejuich, muziek en confetti werden er op 10 mei jl. meer dan 800 leerlingen door beroepsbeoefenaars ontvangen. De jonge pubers moesten allemaal met 2 bedrijven een officiële match maken voor een Doe Dag. Essity Cuijk was met een enthousiaste club mensen aanwezig om zoveel mogelijk matches te kunnen maken.

Zeven leerlingen die iets wilde doen in de richting techniek kozen voor Essity Cuijk. Op 31 mei kwamen zij vol spanning en ietwat verlegen onze kant op. Na een uitgebreide rondleiding door ons bedrijf gingen zij zelf aan de slag bij een stilstaande Bretting 8 machine.  Dit natuurlijk onder enthousiaste begeleiding van onze eigen monteurs en operators. De leerlingen keken hun ogen uit.

Enkele reacties na afloop: “Ik weet nu hoe ik een kabel moet strippen en hoe je papier kunt recyclen” en “Jullie zijn heel vriendelijk. Dat is top!”

Hopelijk weten deze leerlingen ons over enkele jaren te vinden als zij op zoek zijn naar een stageplaats of een baan.

Vlnr: Danijel Vidojkovic, Koen vd Ven, Els Hubertus, Nancy van Thiel en Jon Hilhorst.
Achter: Edmar Bolman

 

Ibrahim Postaci met 2 leerlingen
Deel dit artikel