On Stage (Land van Cuijk en Maasduinen)

Nancy van Thiel – Cuijk Woensdag 2 juni jl. hebben we in Cuijk 19 enthousiaste vmbo-leerlingen digitaal kennis laten maken met Essity Cuijk.

In de regio Land van Cuijk en Maasduinen wordt jaarlijks het evenement “On Stage” georganiseerd. Dit is een samenwerking tussen drie vmbo-scholen en diverse bedrijven uit de regio. Leerlingen kunnen zich bij bedrijven inschrijven voor een beroep waar zij meer van willen weten en zich via deze wijze oriënteren op de arbeidsmarkt.

Normaal gesproken komen de leerlingen een kijkje nemen bij ons op de site, maar vanwege de covid-maatregelen is het een digitale kijkdag geworden. We hebben met een enthousiaste club medewerkers ons beste beentje voorgezet en de pubers laten zien wat we doen bij Essity.

Joey Stoffels

Ronald Knol, onze site manager trapte de bijeenkomst af. Joey Stoffels (initiative manager) verzorgde een speciale Doe-Opdracht. De leerlingen waren gevraagd om een toiletrol en een fles gevuld met water klaar te zetten. Vervolgens gingen ze zelf voelen en bekijken uit hoeveel lagen papier de rol bestond, wat de kleur was en de embossing. Door het papier op te lossen in water konden ze zien hoe makkelijk het papier uit elkaar valt en van de vezels vervolgens weer nieuw papier gemaakt kan worden.

In het tweede gedeelte van de Doe-Dag zijn de beroepen monteur, laboratorium-medewerker en warehouse teamleader uitgebreid toegelicht door onze eigen medewerkers. Zij lieten aan de hand van foto’s zien hoe hun werkdag eruitziet. Daarna werd door het stellen van vragen en een quiz de kennis van de leerlingen getest.

Graag wil ik iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan deze Doe-Dag. Het was een inspirerende middag. We hebben Essity als een mooi bedrijf onder de aandacht gebracht en… we hopen natuurlijk dat deze leerlingen aan ons denken als ze over een paar jaar op zoek gaan naar een baan.

Deel dit artikel