NL webinar met Jaap Bressers

Gertie Eikenaar – Zeist  |  In de periode rond Pasen hebben we het eerste Essity-webinar gehad waarvoor alle Nederlandse medewerkers uitgenodigd waren. Deze online bijeenkomst was een groot succes: bijna 900 collega’s luisterden naar het verhaal van Jaap Bressers die we hadden gevraagd om zijn levensfilosofie – en verhaal – met ons te delen.

De teaser voor deze meeting was een doos paaseitjes die alle collega’s hebben ontvangen met de wervende tekst “Iets moois doen voor een ander is een eitje”. Hier kwam Jaap in zijn verhaal op terug. Hij heeft toen hij begin twintig was een ongeluk gehad naar aanleiding waarvan hij in een rolstoel belandde, waar hij inmiddels ruim twintig jaar in zit en hoogstwaarschijnlijk nooit meer uit zal komen.

Hoe hij daarmee omgaat en ervoor zorgt dat hij een volwaardig en zelfstandig leven kan leiden is het hoofdthema van zijn verhaal. Via de chat gaven veel collega’s blijk van hun betrokkenheid en interesse; mensen raakten soms best geëmotioneerd en dankzij de aansprekende humor van Jaap viel er ook het nodige te lachen….

We hoopten op een inspirerend effect en daarnaast op het verstevigen van het gevoel dat we één Essity Nederland zijn – zeker midden in de ingewikkelde corona periode waar we toen nog tot over onze oren inzaten. Als we afgaan op de reacties die we kregen is dat meer dan gelukt.

Mocht je een stukje willen terughoren en -zien, hieronder zie je ‘The power of a Carlos moment’ – Jaap Bressers (TEDxSittardGeleen)

Jaap heeft ook twee boeken geschreven en is überhaupt nogal een actief type….als je meer wilt weten popt er van alles op als je ‘m googelt.

 

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel