Leap 8 haalt de PAT en bereidt zich voor om productie te gaan draaien in week 23

Robbert van Banning en Lars Hindriks – Gennep  |  De afgelopen weken hebben we alle trainingen afgerond die de mannen elkaar met behulp van het Train-the-Trainer principe hebben gegeven. Hierbij traint de Equipment Owner of SOP-eigenaar (Standard Operating Procedure-eigenaar) de overige operators op een specifieke taak. Hierna volgt de officiële kwalificatie. Erg nuttig om uiteindelijk de lijn en het product te begrijpen en met vertrouwen deze producten te kunnen maken.

In week 20 stond een spannende week op de planning: de PAT (Product Acceptance Test) week. Begin van de week de volledige focus gelegd om de puntjes op de i te krijgen, gekeken naar de kwaliteit van het product. Op donderdagmiddag hebben we uiteindelijk de PAT-run gedraaid met goede resultaten: 64% ME en 7% afval, wat een erg mooi resultaat is! Dit is natuurlijk niet het belangrijkste aan de PAT run, de kwaliteit van het product moet ook goed zijn en hiervoor hebben we uitnames gedaan om de kwaliteit in de gehele run te controleren.

In week 21 is de PAT meeting geweest en hier is uitgekomen dat we de PAT voor de Leap 8 hebben behaald! Een prachtig teamresultaat waar we met z’n allen trots op mogen zijn!

In week 21 en 22 hebben we ons gericht op het kwalificeren van alle operators. Hier hebben we nog een extra check gedaan of de operators alle kritische taken goed kunnen uitvoeren. En op het moment van schrijven zitten we in de afrondende fase. Ook hebben we nog specifieke trainingen gedaan voor bijvoorbeeld de Transnova (doosverpakker) door middel van een ’troubleshoot-sessie’ zodat de operators nog beter de machine leren kennen, wat erg leuk en leerzaam was!

Op 7 juni om 6:00 is de machine opgestart om Leap-producten in Gennep te gaan maken. Hier hebben we lang op moeten wachten en we hebben er dan ook veel zin in om de Leap-machine zo snel mogelijk naar het juiste niveau te tillen!

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel