IDC Maashaven in Cuijk MDR compliant

Carlo Stappers – Cuijk  |  Vanaf 26 mei 2021 moet iedereen binnen de EU die medische goederen wil verkopen, opslaan en distribueren, voldoen aan de Medical Device Regulation (MDR)

De Medical Device Regulation is ontworpen om te verzekeren dat alle medische apparaten die in de EU geproduceerd en verkocht worden, veilig voor gebruik zijn. Één van de belangrijkste voordelen van de MDR is dat er een volledige traceerbaarheid binnen de gehele goederenstroom moet zijn.

Jan Janssen (links) en Fred Blenckers met op de achtergrond pallets uit Gennep die in Cuijk zijn opgeslagen.

Begin 2020 voldeden al diverse sites binnen Personal Care en Medical aan de MDR-standaarden. Voor het warehouse in Cuijk kwam deze noodzaak toen we vorig jaar het centrale IDC binnen Professional Hygiene werden van waaruit mondmaskers (gefabriceerd door Mölnlycke) binnen Europa gedistribueerd worden.

Het grote verschil betreffende de MDR-producten is dat deze “batch managed” zijn, ofwel behalve een itemcode is er per doos ook nog een batchcode waardoor de traceerbaarheid gewaarborgd kan worden.

Hiervoor hebben diverse aanpassingen in het warehouse-managementsysteem moeten plaatsvinden en zijn er 52 scenario’s met in totaal 400 processtappen getest en gedocumenteerd.

Bijkomend voordeel dat het IDC in Cuijk voldoet aan de MDR, is dat we ook goederen van andere sites binnen Essity, die aan MDR moeten voldoen, mogen opslaan. Zo hebben we inmiddels diverse pallets van onze “buren” in Gennep in Cuijk staan.

Deel dit artikel