Galaxy: op weg naar duurzame verpakkingen

Joey Stoffels – Cuijk  |  100% Te recyclen verpakkingen en 85% hernieuwbare en gerecyclede verpakkingen tot 2025. Dat zijn de globale doelstellingen van Essity voor haar verpakkingen uit papier en plastic. Voor onze verpakkingen uit papier voldoen we daar al heel lang aan. Voor onze plastic verpakkingen is de situatie echter anders. Hiervoor heeft Essity zich gecommitteerd aan de Ellen MacArthur Foundation: voor Professional Hygiene betekent dit dat al onze plastic verpakkingen voor tenminste 30% uit gerecyclede verpakking zullen gaan bestaan.

Galaxy heet het project waarin we onze huidige plastic verpakkingen die uit 100% nieuw plastic worden gemaakt, zullen gaan vervangen door varianten met een gerecycled aandeel in de verpakking verwerkt. Op deze manier kunnen wij de inzet van folieverpakkingen op aardoliebasis terugdringen en dat heeft een positieve impact op het milieu.

Op dit moment zijn we met de verpakkingen voor Lijn 10 al in productie en ook op Bretting 12 hebben we al een positieve test doorgevoerd en kunnen we bijna om. In kwartaal drie en vier volgen dan ook nog de grootverpakkingen van Lijn 5B, Lijn 10, Lijn 11 en Lijn 12.

Naast het invoeren van gerecyclede folie zullen we tevens blijven werken aan het optimaliseren van onze verpakkingen. Want naast dat we meer gerecyclede folie gaan inzetten, blijft het ook van groot belang simpelweg minder folie te verbruiken.

Overigens valt aan het product nauwelijks een verschil te zien, zoals blijkt uit onderstaande foto’s (even klikken voor een vergroting).

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel