Werken tijdens corona, zo doen we dat in Suameer

Johannes van der Meer – Suameer  |  Het werk is voor mij hetzelfde gebleven, het enige wat veranderd is, is de plaats van mijn werkplek gezien ik nu in een tijdelijke ondersteunende functie zit voor operations.

We hebben nu een werkplek op de afdeling Converting gekregen waar we bij horen. Ik zit nu met 2 andere collega’s in onze DOM-ruimte, die dicht op de vloer staat bij de mensen. Dit vind ik prettig werken gezien je dicht bij de mensen staat en snel kunt schakelen in de productie. Voor de Corona zaten we vrij afgelegen en op afstand van productie, dat was minder fijn dan nu. Het contact met collega’s is zelfs verbeterd.

Waar ik aan moet wennen is de 1,5 meter afstand-regel en dat als je geen 1,5 meter van je collega af kunt blijven, je dan een mondkapje moet dragen. Doordat je elkaar ondersteunt op de werkvloer, zit je eerder dan verwacht in elkaars 1,5 meter zone, waardoor dit een nieuwe gewoonte moet worden.

Op de fabriek is nog geen collega met het coronavirus besmet en in mijn privéleven is er ook niemand die het heeft/had, maar ik leef de regels van Essity en het RIVM wel zorgvuldig na om te zorgen dat we het virus niet krijgen met elkaar. Verder hoop ik natuurlijk dat er snel een vaccin komt om het virus te bestrijden zodat wij allemaal weer normaal kunnen leven/werken en geen 1,5 meter afstand meer hoeven te houden.


Johan Koster – Suameer Mijn naam is Johan Koster, ik werk op de locatie Suameer als Site Maintenance Leader, ook in deze corona-periode ben ik fulltime werkzaam op de fabriek.

We hebben de afdeling Productie en Nabewerking gescheiden, wat inhoud dat onze monteurs ook gescheiden van elkaar werken. Mijn eigen werkzaamheden deel ik zo in dat ik om de dag bij Nabewerking ben en andersom. Het meest lastige vind ik dat we door de maatregelen genoodzaakt zijn het onderhoud te beperken tot het strikt noodzakelijke en daardoor afwijken van onze jaarplanning. Een positieve bijkomstigheid vind ik het online voeren van overleg, ik heb het gevoel dat de overleggen hierdoor effectiever en efficiënter zijn geworden.

 

Deel dit artikel