Werken tijdens corona, zo doen we dat in Hoogezand

Henk Noot – Hoogezand  |  Gelukkig voel ik de corona-perikelen niet als een belemmering in mijn dagelijks werk, we hebben het er als afdeling (Utilities in Hoogezand) druk mee gehad om alles wat we aan maatregelen bedacht hebben, uit te voeren. Maar dit loopt nu allemaal. Persoonlijk moest ik me in het begin inhouden om geen hand te geven. Maar afstand houden lukt in de meeste gevallen prima en daar waar dit niet kan gebruik ik een masker.

Je merkt in de fabriek dat de collega’s er verschillend mee omgaan. Zij die thuis iemand hebben die tot de kwetsbare groep behoort, zijn zich (nog) meer bewust van alle na te leven regels en richtlijnen. En dat is heel begrijpelijk!

Ik vind en weet dat Essity er alles aan doet om ons een veilige werkplek te geven en daar waar nodig, zijn er extra maatregelen getroffen om het risico van besmetting zo laag mogelijk te houden. Denk hierbij aan de looproutes, extra kleedruimtes en genoeg locaties waar je je handen kunt ontsmetten. Als alles weer een beetje normaal is hoop ik snel weer gezellig met de familie en vrienden uit eten te gaan.


Shelley Som – Hoogezand  |  Normaal gesproken werk ik in Hoogezand, maar voorlopig werk ik zoveel mogelijk vanuit huis. Tot mijn verrassing kan ik mijn werk als HR-adviseur uitstekend thuis doen.

Minder onderbrekingen en minder afspraken, maken dat ik ’s avonds meer energie heb dan gebruikelijk. Ik ben zelfs begonnen met het opknappen van mijn thuiswerkplek. Het helpt natuurlijk dat ik geen kindertjes hoef bezig te houden en dat mijn partner me regelmatig koffie komt brengen. En koekjes. En chips. Als ik iets gezonds wil, moet ik het zelf regelen. Gek is dat.

Sfeer proeven, door de fabriek lopen, collega’s in de ogen kijken, dat zit er voorlopig niet in. Ik hoop maar dat ik daardoor niet te veel informatie mis. Ik hoop maar dat de digitale drempel niet te hoog is, als mensen mij nodig hebben.
Gelukkig heeft Essity allerlei kanalen geregeld voor collega’s die willen praten over (corona)perikelen. Mij natuurlijk, maar ook onze coach mentale veerkracht en een speciale hulplijn voor bedrijfsmaatschappelijk werk.

Inmiddels is mijn yogaklasje en ApenkooiGym weer begonnen. Buiten, heerlijk. En volgende week kan ik eindelijk weer samen met mijn band muziek maken. Zo hou ik het nog wel even vol.


Jan Smit – Hoogezand Mijn naam is Jan Smit, ik werk als Improvement Engineer in de OIM-groep in Hoogezand.

Ik ben key-user voor Rubik, ik begeleid stagiaires en ben bedrijfsbeoordelaar en examinator Vapro. En ondersteun daarnaast in een aantal projecten bij de machines.

Ik werk iets vaker op de fabriek dan thuis, maar kan beide doen. We hebben thuis op zolder een studeer/werkkamer die ik deel met mijn dochter. Zij studeert rechten aan de RUG, en we hebben daar voldoende ruimte en faciliteiten. De afwisseling van fabriek en thuis werkt heel prettig. Op de fabriek merk ik dat werkplekken wat flexibeler worden ingevuld om aan de RIVM-maatregelen te kunnen voldoen. Daarnaast wordt er door Essity veel aandacht gegeven aan veilig werken in deze toch wel heel bijzondere tijd.

Een aantal overlegvormen is on hold gezet. Die mis ik wel. Ik merk dat skypen voordelen heeft, en ga daar in de toekomst zeker meer gebruik van maken. Maar ik merk ook dat sommige overleggen via skype minder krachtig zijn. Elkaar informeren werkt prima, maar om goede besluiten te krijgen heb je soms iets meer interactie nodig.

Ik mag gelukkig weer tennissen. Verheug me erg op het afschaffen van de 1,5 meter regel. Merk dat het lastig is die consequent toe te passen. Maar dat zal dit jaar niet meer gebeuren.

Print Friendly, PDF & Email
Deel dit artikel