Werken tijdens corona, zo doen we dat in Gennep

Rob Gijzen – Gennep  |  Vanaf 10 maart werk ik al vanuit thuis. Nu ik dat zo schrijf, is dat best wel een lange tijd.

Vanuit thuis werken gaat goed, beter dan dat ik eigenlijk verwacht had. Het is iets wat ik normaal niet vaak doe, alleen bij incidenten in het weekend of avond, dan zet ik de laptop aan. Nu is dat toch anders. In het begin was het zoeken naar een goede wijze om m’n werk te doen en een goede werkplek creëren. Op kantoor heb je alles bij de hand, print je iets, je loopt naar de printer en gaat door met je werk en dat heb je nu niet. Nu doe je hetzelfde werk zonder iets te printen. Dit is iets wat ik straks (als de situatie weer verbeterd is) zeker ga voortzetten. Het contact met m’n collega’s gaat nu alleen via Skype. Dit gaat goed en efficiënt, maar het koffiepraatje mis ik toch wel. Even sparren met elkaar zit er nu niet in.

Ik vind dat Essity het goed doet, ze hanteren duidelijke richtlijnen en er wordt regelmatig aan ons gevraagd hoe het gaat, privé en werk. Sociale contacten is iets waar ik me op verheug, iedereen weer gezond terugzien.


Jan Moons – Gennep  |  Begin maart worden we opgeschrikt door het corona-virus. Aanvankelijk ging ik er nog vanuit dat er niets aan de hand was, totdat ik bericht kreeg dat mijn zus en zwager ook corona hadden. Ik had ze 6 weken niet gezien en maakte me over besmetting geen zorgen. Wel heb ik mijn chef en de directeur ingelicht. De laatste gaf als antwoord “Röstich blieve”. En dat is ook het beste wat we kunnen doen.

De kantine werd ontdaan van een groot aantal stoelen, vergaderingen werden afgelast, collega’s konden thuis werken. Iedereen moest minstens 1,5 meter uit elkaar staan, zitten of lopen. Overal staan flessen met ontsmettings-gel. Overal hangen waarschuwingsstickers met wat je wel en wat je niet mag doen.

Corona is natuurlijk het gesprek van de dag. Nee, het gesprek van het jaar. Een andere manier van denken en doen. Ik ben aangenaam verrast doordat er zo weinig auto’s op de weg zijn. Ook vind ik het fijn dat er een aantal vergaderingen niet doorgaan (idee voor de toekomst? Zoek de toegevoegde waarde!) In de fabriek heerst een aangename rust en zo kunnen wij ons focussen op luiers maken. Ik en mijn collega proberen met zijn tweeën in acht uur een acceptabel aantal goede luiers te maken. Door de corona komen er minder mensen die ons van dat doel proberen af te houden.

De GlobalStar-award in Wenen gaat ook niet door, evenals mijn vakantie in USA.

Ik ervaar het coronatijdperk echter niet als vervelend. Ons werk gaat door. Wij maken in alle rust Medical Device (MD)-producten, dat wordt gewaardeerd door klanten en directie. Zo hebben we al chocolade-eieren, bioscoopbonnen en Merci gehad. Ons loon wordt normaal betaald, ons vakantiegeld ook.

Vervelend vind ik dat de restaurants dicht zijn. Ik ga graag uit eten. Dus dat worden afhaalmaaltijden of zelf koken.

Wat gaat er veranderen als corona voorbij is? Ik hoop dat de zorg de waardering krijgt die ze verdienen. Ik denk dat het handen schudden afgelopen is. Ook zullen we een afstandelijke maatschappij krijgen. Maar ook weer een maatschappij waar meer nadruk gelegd wordt op hygiëne. En dan is de cirkel rond, daar kunnen Essity en ook wij weer ons voordeel mee doen.

Groeten en blijf gezond.

Deel dit artikel