Werken tijdens corona, zo doen we dat in Cuijk

Sjors van Summeren –  Cuijk  |  Ik ben Sjors van Summeren en ik ben werkzaam bij Essity Cuijk als Magazijnmedewerker in D.C. Maashaven. In dit distributiecentrum is het mijn taak om orders te picken met behulp van een picklijst en het SAP-systeem. Binnengekomen pallets en pallets afkomstig van de productieafdeling opslaan in het magazijn valt ook onder mijn werkzaamheden. Al deze werkzaamheden verricht ik met een vorkheftruck.

Nu op dit moment het corona-virus ons land in de greep houdt, is het werken bij Essity Cuijk ook anders dan normaal. Bij ons op de afdeling houden we nu in 2 groepen pauze om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. We pauzeren nu met onze eigen medewerkers in een ruimte boven, terwijl de vrachtwagenchauffeurs beneden in de koffieruimte kunnen wachten. Zo zitten we gescheiden van de vrachtwagenchauffeurs. Bij het aanmeldloket is een scherm geplaatst van plexiglas om een veilige situatie te garanderen. Op meerdere plaatsen op de afdeling en op alle heftrucks zijn alcoholzeep pompjes aanwezig om vaak je handen te kunnen desinfecteren.

Essity Cuijk heeft naar mijn idee voldoende maatregelen genomen om een veilige werkomgeving te creëren. Ik verheug me er het meeste op om straks als alles weer normaal is, met mijn collega’s weer beneden in de koffieruimte pauze te kunnen houden en dus ook weer het contact met de vrachtwagenchauffeurs te hebben.

Stay safe en let goed op elkaar!


Annet Boumans – Cuijk |  Mijn naam is Annet Boumans. Ik ben HR Administrator binnen het Employee Administration NL-team. Ons team verzorgt de HR-personeelsadministratie voor alle Essity-vestigingen in Nederland, mijn werklocatie is in Cuijk.

Op dinsdag 10 maart jl. werd ons vriendelijk doch dringend verzocht om de benodigde spullen zoals laptop, scherm, toetsenbord, etc. te verzamelen om thuis te gaan werken vanwege het covid-19 virus. Op dat moment was ik wat beduusd (en ik denk velen met mij) over de maatregelen die getroffen werden. Binnen een paar dagen werd echter wel duidelijk dat het corona-virus serieus genomen moest worden en dat het “thuiswerken” nog wel even zou gaan duren. Ik heb mijn werkplek op een zolderkamer ingericht, waar ik rustig kan werken. In het begin zag ik alleen maar bezwaren om thuis te werken, maar dat is, nu we een paar maanden verder zijn, reuze mee gevallen. Het grootste gedeelte van mijn werk is gedigitaliseerd en dat maakt het ook mogelijk om thuis te werken. Een voordeel is ook dat ik nu niet tijdens een drukke ochtend- of avondspits hoef te reizen. Een groot nadeel vind ik het gemis van sociale contacten met mijn collega’s in Cuijk. Gelukkig neemt het covid-19 virus af en blijkt het “thuiswerken” niet voor niets te zijn!

Deel dit artikel